Tomaten uit de oven met mozzarella & pesto

Tomaten uit de oven met mozzarella & pesto

 

Tomaten uit de oven met mozzarella & pesto

Vaak denk je als bijgerecht bij het eten niet echt aan tomaten, maar op deze manier wil je straks niet anders meer. Super simpel en ik weet zeker dat als je kids hebt, ze het ook echt heerlijk vinden! Ik heb de tomaten enkel op smaak gebracht met pesto, mozzarella, parmezaanse kaas & wat peper en zout. Strooi er zodra je ze op tafel zet wat basilicum blaadjes op en eetsmakelijk! 

Ben je alleen net zo’n kaasliefhebber als ik? En denk je, hier kan meer kaas op (Dit denk ik altijd, haha). Doe dat bij deze tomaten echter niet. Anders veranderd je bakplaat straks in één grote gesmolten plak kaas :-). 

Tomaten-uit-de-oven-met-mozzarella-&-pesto-06

Tomaten uit de oven met mozzarella & pesto

Print Recipe
Serves: 3 personen Cooking Time: 25 minuten

Ingredients

  • 3 vleestomaten
  • 60 g pesto
  • 1 bol mozzeralla
  • 20 g geraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • evt. basilicumblaadjes ter garnering

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Snijd de vleestomaten in plakjes van 1 cm dik. Leg ze op de bakplaat.

3

Smeer over elke plak tomaat ongeveer ¾ tl pesto en strooi er wat peper en zout overheen.

4

Verkruimel de mozzarella met je handen fijn en verdeel dit over de tomaten. Verdeel hier bovenop de geraspte parmezaanse kaas.

5

Bak de tomaten in de oven voor ongeveer 15 min.

6

Serveer direct en eventueel nog met wat blaadjes basilicum.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply