Witte chocolade cheesecake met lemoncurd en frambozen

Witte chocolade cheesecake met lemoncurd en frambozen

Met taart kun je mij altijd gelukkig maken :-D. En dan zeker deze: witte chocolade cheesecake met lemoncurd, frambozen en een bastogne bodem.. Zo lekker!! Aan m’n vriend vraag ik altijd wat voor cijfer hij het gerecht zou geven en dit was een 8,5! Yay, haha! De cheesecake is ook zo lekker fris door de lemoncurd en lichtzoet door de room en dan die lekkere verse frambozen on top, echt een aanrader! Laat hem wel een nachtje in de koelkast staan voor je hem aansnijd. Zo wordt de cheesecake nog lekker smeuïger! 

Witte chocolade cheesecake met lemoncurd en frambozen

Witte chocolade cheesecake met lemoncurd en frambozen

Witte chocolade cheesecake met lemoncurd en frambozen

Print Recipe
Serves: 1 taart Cooking Time: 1 uur + een nacht

Ingredients

  • 200 g bastogne koeken
  • 100 g boter
  • 300 ml slagroom
  • 300 g zuivelspread
  • 350 g witte chocolade (+ extra ter garnering)
  • 175 g lemoncurd
  • 250-300 g frambozen

Instructions

1

Bekleed de bodem van de springvorm alvast met bakpapier.

2

Smelt de boter in een pan en maal ondertussen in een keukenmachine de bastogne koekjes tot kruimels. Heb je geen keukenmachine? Vouw de koekjes dan in een theedoek en sla erop met bijvoorbeeld de onderkant van een steelpan tot ze verkruimeld zijn.

3

Voeg de koelkruimels toe aan de gesmolten boter en roer goed door elkaar. Verdeel het koekkruimel mengsel over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet in de koelkast zodat de boter kan stollen.

4

Klop in een kom de slagroom alvast tot het ietsjes dikker is dan yoghurtdikte.

5

Klop in een andere kom de zuivelspread en lemoncurd door elkaar. Voeg vervolgens de slagroom in twee delen toe en mix tot één geheel.

6

Hak de witte chocolade grof en smelt deze au bain-marie. Dit doe je door in een pan een klein laagje water te doen en deze aan de kook te brengen. Zet hier bovenop een vetvrije kom (zorg dat de kom het water niet aanraakt!) en zorg dat de kom alvast verwarmd wordt. Als de kom warm is, voeg je de chocolade toe. Roer met het liefst een RVS of houten lepel de chocolade door elkaar tot bijna alles gesmolten is. Zet de chocolade aan de kant en roer nog even goed door tot alle stukjes zijn gesmolten.

7

Als de chocolade gesmolten is roer je deze door de mix van slagroom en zuivelspread. Schenk het mengsel op de bodem en laat hem een nachtje in de koelkast opstijven.

8

Zet de frambozen op de taart en maak krullen met behulp van een aardappelschilmesje van de overige witte chocolade. Leg deze tussen of op de frambozen. Serveer eventueel met nog wat poedersuiker on top!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vicksvd. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply