Witte chocolade kwarktaart met passievrucht



Witte chocolade kwarktaart met passievrucht

Dit is echt één van de taarten waar ik iedereen altijd zo blij mee maak als ik deze weer op tafel tover! Witte chocolade en passievrucht.. Het is zo’n lekkere combinatie samen! Heerlijk romige vulling met daar bovenop het frisse van de passievrucht en sinaasappel. Mocht je nou glutenvrij moeten eten, vervang dan de koekjes door glutenvrije koekjes

Vicky van Dijk | Witte chocolade kwarktaart met passievrucht

Witte chocolade kwarktaart met passievrucht

Print Recipe
Serves: 1 taart Cooking Time: 5 uur

Ingredients

  • 100 gram boter
  • 200 gram digestieve biscuit
  • 500 gram witte chocolade
  • 75 gram suiker
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram kwark
  • 5 passievruchten
  • 2 sinaasappels
  • 6 blaadjes gelatine

Instructions

1

Bekleed de bodem van de springvorm alvast met bakpapier.

2

Smelt de boter in een pan en maal ondertussen in een keukenmachine de koekjes tot broodkruimels. Heb je geen keukenmachine? Vouw de koekjes dan in een theedoek en sla erop met een pan o.i.d. tot ze verkruimeld zijn.

3

Voeg de koelkruimels toe aan de gesmolten boter en roer goed door elkaar. Verdeel het koekkruimel mengsel over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet in de koelkast zodat de boter kan stollen.

4

Houd 50 ml slagroom apart en klop met een mixer de rest met de suiker tot het iets dikker is dan yoghurt dikte maar niet stijf. Voeg vervolgens de mascarpone en kwark toe en zet de mixer nog één keer heel eventjes aan tot alles goed gemengd is.

5

Week 3 blaadjes gelatine in wat koud water en zet aan de kant tot gebruik.

6

Hak de witte chocolade grof en smelt deze au bain-marie. Dit doe je door in een pan een klein laagje water te doen en deze aan de kook te brengen. Zet hier bovenop een vetvrije kom, liefst van metaal (zorg dat de kom het water niet aanraakt!) en zorg dat de kom alvast verwarmd wordt. Als de kom warm is voeg je de chocolade toe. Roer met het liefst een houten lepel de chocolade door elkaar tot bijna alles gesmolten is. Zet de chocolade aan de kant en roer nog even goed door tot alle stukjes zijn gesmolten.

7

Verwarm in een pannetje de 50 ml slagroom. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze aan de slagroom toe zodra deze warm is. Roer tot de gelatine is opgelost en voeg vervolgens de slagroom toe aan het slagroom-mascarpone mengsel. Meng even goed door elkaar.

8

Voeg vervolgens de gesmolten witte chocolade toe en meng nog 1 keer met een lepel het slagroom-mascarpone mengsel door elkaar.

9

Schenk de vloeibare vulling op de bodem in de springvorm en laat circa 2 uur opstijven.

10

Na 2 uur kun je de topping gaan maken. Week de overige 3 blaadjes gelatine in water en zet aan de kant. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Schep de helft van het sap en de pitjes in de pan. Voeg hieraan het rasp van 1 sinaasappel en sap van 2 sinaasappels toe en breng dit aan de kook. Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan het passievrucht mengsel. Roer tot alles is opgelost.

11

Zet aan de kant en voeg de pitjes van de andere passievruchten eraan toe en laat wat afkoelen. Giet als het wat afgekoeld is het passievrucht mengsel bovenop de taart en laat de taart nog eens 2 uur opstijven in de koelkast.

Notes

Extra nodig: springvorm van ∅ 26 cm en evt. een keukenmachine.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply