Zeeuwse eierkoeken

Zeeuwse eierkoeken

Vroeger haalden wij altijd onze eierkoeken bij de bakker. En dan het liefst de donkerste die we konden krijgen, want die hadden zo’n lekker knapperig randje haha! Sinds een tijdje heb ik ook mijn eigen recept voor Zeeuwse eierkoeken. En ze zijn zo lekker!! Zelfs mijn vriend, die al van te voren zei: ik lust geen eierkoeken, vond ze heerlijk! Ze smaken veel meer naar koekjes dan de normale eierkoeken doen. Als ik ze thuis maak, zijn ze meestal al binnen een dag op! Maar vers zijn ze ook het lekkerst :-). 

Zeeuwse eierkoeken

Print Recipe
Serves: 12 Cooking Time: 30 minutes

Ingredients

  • 225 g zeeuwse bloem (bijv. te koop bij brasser's korenmolen (online), anders komt patentbloem hier dichtbij in de buurt)
  • 225 g fijne suiker
  • 4 grote eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 citroen, schil fijn geraspt
  • 1 vanillestokje
  • snufje zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC en zet alvast een bakplaat klaar met bakpapier.

2

Klop de eieren met de suiker tot een dik mengsel.

3

Weeg in een andere kom de bloem en het bakpoeder af. Haal dit door een zeef en voeg het bij de eiermassa. Spatel het door voorzichtig elkaar. Zorg dat je dit niet te lang doet anders gaat alle lucht uit het beslag.

4

Snijd het vanillestokjes open en haal het merg eruit. Voeg het merg samen met de rasp van de citroen toe aan het eiermengsel en roer nog één keer door elkaar.

5

Schep hoopjes ter grootte van 2 volle eetlepels op de bakplaat.

6

Bak ze in 10-12 minuten goudbruin af. Laat ze even afkoelen op de bakplaat en daarna kun je ze van het bakpapier af halen.

7

Eetsmakelijk!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
 

No Comments

Leave a Reply