Crispy aardappelsalade met tomaatjes & ui
Ben je op zoek naar een origineel én plantaardig bijgerecht voor de barbecue? Dan moet je zeker deze heerlijke crispy aardappelsalade proberen! De combinatie van de krokant gebakken krieltjes, frisse tomaatjes en een romige dressing maakt dit gerecht een absolute favoriet. Perfect voor bij de BBQ of als meeneemgerecht voor op het strand!
Een romige dressing zonder dierlijke producten
De dressing is gemaakt met Remia Mayolijn 100% plantaardig, een volledig plantaardige mayonaise die perfect past in een vegan levensstijl. Deze mayolijn is romig, zacht van smaak en ideaal voor wie op zoek is naar een diervriendelijk alternatief zonder concessies te doen aan textuur of smaak. Samen met een lepel plantaardige kwark en een beetje mosterd krijg je een heerlijk frisse, volle dressing die perfect samengaat met de crispy aardappels en tomaatjes.
Perfect voor de barbecue
Deze salade is niet alleen makkelijk te maken, maar ook ideaal om van tevoren klaar te zetten. Het liefst niet te lang, want anders blijven die crispy aardappeltjes natuurlijk niet meer zo crispy. Serveer hem lauwwarm of op kamertemperatuur, zodat de smaken goed tot hun recht komen. Of je nu vegan eet of gewoon iets lichters en plantaardigs op tafel wilt zetten, dit gerecht valt altijd in de smaak.
#vdcollab


Zin in nog meer lekkere Remia recepten?
Steek je toch die BBQ aan? Maak dan zeker eens deze kipspiesjes met bier-Remia Smokey BBQ Honey marinade! Heerlijk voor op de barbecue. Of ga je borrelen? Maak dan deze kipgehaktballetjes met hot honey saus. Heerlijk zoet, pittig en onweerstaanbaar! Opzoek naar dé perfecte dipsaus? Dan wil je zeker deze pittige chipotle aioli. Een heerlijke combinatie van mayonaise en chilisaus, welke past bij elk gerecht!
Crispy aardappelsalade
Ingredients
- Voor de aardappels:
- 1 kg krieltjes
- 2 flinke scheuten olijfolie
- peper en zout
- Voor de salade:
- 180 g mini Roma trostomaatjes
- 3 el verse bieslook, fijngehakt
- 1 kleine rode ui
- Voor de dressing:
- 3 el Remia Mayolijn 100% plantaardig pot
- 2 el magere óf plantaardige kwark
- 1 tl Dijonmosterd
- peper en zout
Instructions
Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook. Kook de krieltjes in hun schil in ca. 15 min. gaar. Laat ze hierna even uitdampen.
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de krieltjes over de bakplaat en plet ze voorzichtig met de onderkant van een glas tot ze mooi plat zijn. Besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes ca. 40 min. in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze hierna afkoelen tot ze lauwwarm of koud zijn.
Snijd ondertussen de rode ui in kleine stukjes, snijd de tomaatjes in vieren en snijd de bieslook fijn.
Meng in een grote schaal de Remia Mayolijn 100% plantaardig met de magere óf plantaardige kwark en mosterd door elkaar.
Breek de krokante aardappeltjes in vieren en voeg deze toe aan de dressing. Voeg hier ook de tomaatjes, ui en bieslook aan toe en schep de salade voorzichtig om zodat alles goed bedekt is. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de crispy aardappelsalade lauwwarm of op kamertemperatuur en serveer direct!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik leuk om te zien!
No Comments