Afrikaanse kipspiesjes met frisse kurkuma-yoghurtsaus
Afrikaanse kipspiesjes met frisse kurkuma-yoghurtsaus
Ingredients
- Voor de kipspiesjes:
- 400 g kipfilet
- 50 ml yoghurt
- 2 tl braai kruidenmix, van Pit&Pit
- 1 teentje knoflook
- scheutje olijfolie
- ½ rode paprika
- ½ gele paprika
- ½ witte ui
- Voor de frisse kurkuma-yoghurtsaus:
- 80 ml yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 tl kurkuma
- 1 teentje knoflook
- 1 tl citroensap
Instructions
Snijd de kipfilet in stukjes en doe deze in een schaal. Voeg hier de yoghurt, braai kruidenmix, een geperst teentje knoflook en een scheutje olijfolie aan toe. Roer goed door elkaar en zet deze voor minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast. Hoe langer, hoe beter. Zo krijg je heerlijk kruidige & malse kip!
Snijd ondertussen de paprika's & ui in grove stukken.
Mix voor de kurkuma-yoghurtsaus de yoghurt met mayonaise, kurkuma, citroensap en een geperst teentje knoflook. Roer goed door elkaar en zet aan de kant tot gebruik.
Rijg de kipfilet om en om met de paprika & ui op de spiesjes. Herhaal tot alles op is.
Grill de spiesjes op de BBQ voor ongeveer 12-14 min. tot deze goudbruin & gaar zijn. Keer regelmatig. Serveer met de kurkuma-yoghurtsaus en garneer eventueel met wat verse peterselie bovenop!
Notes
Extra nodig: 8 spiesjes
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments