Alcoholvrije gin-tonic ijs (zonder ijsmachine)

Alcoholvrije gin-tonic ijs (zonder ijsmachine)
Alcoholvrije gin-tonic ijs (zonder ijsmachine)

Dit alcoholvrije gin-tonic ijs moet je echt een keer proberen! Heerlijk voor in de zomer of gewoon om jouw avond goed mee af te sluiten. Ik heb voor dit ijs gebruik gemaakt van de alcoholvrije gin van Undone (welke trouwens nu deze week in de aanbieding is bij de Gall & Gall)! In deze gin zitten heerlijke smaken van citroen, jeneverbes en een klein vleugje komkommer. En dat proef je echt terug in het ijs. Heerlijk fris!

Het stond al veel langer op mijn lijstje om een keer gin-tonic ijs te maken. Want ik ben echt een mega gin-tonic fan! En nu ik deze gemaakt heb met de alcoholvrije variant, zal er ook zeker snel eentje met alcohol online komen! Zo lekker!

En ben je nou benieuwd naar welke gin-tonics (met alcohol) ik lekker vindt? Ik hou op mijn website een overzichtje bij waarbij ik alle gin’s een cijfer geef! Elke maand komt er een nieuwe gin online en ik geef je gelijk wat goede perfect serve opties! Bekijk de pagina hier!

Alcoholvrije gin-tonic ijs (zonder ijsmachine)
Alcoholvrije gin-tonic ijs (zonder ijsmachine)
Alcoholvrije gin-tonic ijs (zonder ijsmachine)

Zin in nog meer lekkere ijsjes?

Ik heb laatst deze monchou-kersen ijsjes gemaakt met de BonBonBloc Truffel Cacao van Côte d’Or! Super lekker en erg leuk om te maken. En wil je gelijk je dag beginnen met ijs? Maak dan eens deze ontbijt-ijsjes met granola. Heerlijk voor op een lekker zomerse warme dag!

Alcoholvrije gin-tonic ijs (zonder ijsmachine)

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: ± 750 ml
Cooking Time: 20 min + wachttijd

Ingredients

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 130 ml alcoholvrije gin (bijv. Undone)
  • 130 ml neutrale tonic

Instructions

1

Klop de slagroom stevig (tussen lobbig en stijf in).

2

Voeg vervolgens de gecondenseerde melk, alcoholvrije gin & tonic toe en klop het geheel weer 5-10 min. op tot het weer lobbig is geworden.

3

Giet het ijs in een bak en zet het in de vriezer. Zet nu een timer voor over een uur. Als de timer af gaat moet je even met een vork door het ijs heen hutselen om de ijskristallen te breken. Deze stap herhaal je nog 2 keer en daarna laat je het ijs voor een nachtje in de vriezer staan.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

#samenwerking
No Comments

Leave a Reply