Amarula trifle met bitterkoekjes, room suisse & gekarameliseerde appels




Amarula trifle met bitterkoekjes, room suisse & gekarameliseerde appels 

Deze Amarula trifle vraagt om een gezellige avond met vrienden en/of familie. De trifle is rijk opgebouwd met 4 verschillende lagen. Zo heb je onderaan de bitterkoekjes gemarineerd in Amarula Cream. Dit is echt een verrassend goede combinatie. #LOVEIT Hierna volgt de luchtige room suisse, ofwel Zwitserse room. Waarna je een heerlijke royale laag krijgt van gekarameliseerde appels met kaneel. Tot slot top je het af met een slagroom en een vleugje vanille! Klinkt goed, toch?  

Een leuk feitje over de Amarula fles, want wist je dat het gouden touwtje om de fles gemaakt wordt door lokale vrouwen in Afrika? Amarula is trots op de samenwerking en eren de kracht van het belang van deze vrouwelijke partners, die een belangrijke rol spelen. Het handgeknoopt symbolisch touwtje om de hals, biedt inkomsten voor deze vrouwen. Elke keer dat je geniet van een glas Amarula, draag je bij aan de Afrikaanse community. #TheSpiritOfAfrica

#amarula #cream #likeur #marula #zuidafrika #Amarulanederland #RealMarulaOnlyAmarula #vdcollab

Tip! Deze week (week 48) is de Amarula Cream in de aanbieding bij de Mitra! Zo is hij nu verkrijgbaar voor €14,49 i.p.v. €17,49!

Amarula trifle met bitterkoekjes, room suisse & gekarameliseerde appels

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 4 personen
Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • Voor de Amarula-bitterkoekjes laag:
  • 150 g bitterkoekjes
  • 90 ml Amarula Cream
  • Voor de gekarameliseerde appeltjes laag:
  • 2 Jonagold appels
  • 20 g boter
  • 40 g suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl citroensap
  • Voor de room suisse laag:
  • 250 ml volle melk
  • 25 g + 1 el suiker
  • 20 g maizena
  • 1 eierdooier
  • ½ vanillepeul
  • 150 ml slagroom
  • Voor de slagroom topping:
  • 75 ml slagroom
  • 1 tl suiker
  • ¼ vanillepeul

Instructions

1

Maak als eerste de Amarula-bitterkoekjes laag. Snijd hiervoor de bitterkoekjes in stukjes. Maak tussen het snijden door je mes schoon onder de kraan, anders blijven de bitterkoekjes aan je mes plakken. Doe de bitterkoekjes in een schaal en voeg hier 90 ml Amarula Cream aan toe. Zet aan de kant en roer af en toe door elkaar tot de Amarula Cream volledig is opgenomen.

2

Maak vervolgens de gekarameliseerde appels. Schil hiervoor de 2 appels. Snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in partjes en vervolgens in stukjes.

3

Zet een steelpan op het vuur en smelt hierin de boter. Voeg als de boter gesmolten is de gesneden appels, suiker, kaneel en citroensap toe. Roer goed door elkaar en laat dit 5 minuten zachtjes doorgaren. Blijf af en toe roeren. Zet hierna het vuur uit en laat de gekarameliseerde appel afkoelen.

4

Maak nu de room suisse laag. Leg de eierdooier in een schaaltje. Voeg hier een klein scheutje van de melk, 25 g suiker en maizena aan toe. Roer met een vork door elkaar tot het één geheel is.

5

Doe de rest van de melk in een steelpannetje. Schraap het merg van het halve vanillestokje eruit en voeg het merg en het leeg geschraapte vanillestokje toe aan de melk. Verwarm de melk al roerend tot deze kookt. Als de melk kookt verwijder je het vanille stokje.

6

Giet een derde van de melk bij de eierdooier en roer dit goed door elkaar tot één geheel. Giet dit eierdooier mengsel vervolgens terug bij de rest van de melk en verwarm dit al roerend met een garde op middelhoog vuur tot de room is ingedikt.

7

Haal de pan van het vuur en laat de room afkoelen. Mix ondertussen de slagroom met 1 el suiker steviger dan lobbig. Voeg hierna de afgekoelde room toe aan de slagroom en mix goed door elkaar tot één geheel. Doe de inhoud in een spuitzak en leg aan de kant tot gebruik.

8

Mix nu als laatste de slagroom topping. Voeg hiervoor de slagroom met de suiker en het merg van ¼ vanillepeul toe in een kom. Mix dit tot de slagroom stevig is.

9

Bouw nu je Amarula trifle op. Verdeel als eerste de Amarula-bitterkoekjes laag over de 4 glazen. Spuit hier bovenop de room suisse. Verdeel vervolgens daar bovenop de gekarameliseerde appels en top af met een beetje slagroom. Serveer direct of bewaar ze in de koelkast tot gebruik!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply