Bier-kipspiesjes
Ohmy! Als je gek bent op bier en kip is dit echt de ultieme combinatie! Het is dé manier om de jouw vriend/man of vrienden te verrassen. Deze kipspiesjes hebben alles wat je wilt: zoet, zuur, bitter en een beetje pittig. Een perfect barbecue gerecht dus! De bier-kipspiesjes zijn op smaak gebracht met bier, honing, chilivlokken en mosterd. En dit is echt een heerlijke combinatie met het rokerige van de barbecue!
Bier-kipspiesjes
Ingredients
- 2 kipfilet (± 300 g)
- 2 teentjes knoflook
- 90 ml bier
- 40 ml honing
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl dijon mosterd
- 1 el olijfolie
- 30 ml soyasaus
Instructions
Snijd de kipfilet in stukjes en leg deze in een schaaltje.
Pers de teentjes knoflook en voeg deze toe aan de kipfilet. Voeg vervolgens het bier, honing, chilivlokken, mosterd, olijfolie en sojasaus toe en roer goed door elkaar. Zet dit afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast. Langer mag natuurlijk ook, hoe langer je de kipfilet laat rusten, hoe meer tijd de marinade heeft om erin te trekken!
Leg ondertussen alvast de satéstokjes onder water zodat ze zich vol kunnen zuigen en niet direct verbranden op de barbecue.
Rijg de kipfilet vlak voor gebruik op de satéstokjes of barbecue spiesjes. Bak ze op de barbecue gaar en geniet ervan!
Notes
Extra nodig: satéstokjes of barbecue spiesjes + barbecue
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
2 Comments
Jeroen
juli 11, 2017 at 07:33Dat met stokjes onder water is ook een goeie tip. Dit recept gaan we zeker proberen in de vakantie.
Vicky
juli 11, 2017 at 09:00Leuk! Ben benieuwd wat je er van vinden ?