Bladerdeeg stengels met bacon, smeerbare kaas, tomatenpuree & kruiden




Bladerdeeg stengels met bacon, smeerbare kaas, tomatenpuree & kruiden

Bladerdeeg stengels met bacon, smeerbare kaas, tomatenpuree & kruiden

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 12 stengels
Cooking Time: 40 min.

Ingredients

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 7 plakjes bacon
  • ¾ bakje ERU biologische smeerbare kaas
  • 20 g geraspte kaas
  • 3 volle tl tomatenpuree
  • 1 tl oregano
  • 1 tl verse peterselie
  • ¼ tl chilivlokken

Instructions

1

Verwarm de oven alvast voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Rol het verse bladerdeeg uit en snijd deze door de helft.

3

Besmeer een zijde met de ERU bio smeerbare kaas. Smeer hierover de tomatenpuree en verdeel hierover de oregano, peterselie & chilivlokken. Breng op smaak met peper & zout.

4

Verdeel de geraspte kaas erover en beleg daarna het belegde bladerdeeg met bacon. Leg de andere helft van het bladerdeeg over de bacon.

5

Snijd nu het bladerdeeg in 12 repen.

6

Kluts het eitje los en besmeer de bovenkant van het bladerdeeg alvast in met wat ei.

7

Pak de uiteinde van een strook vast en draai deze meerdere keren tegenovergestelde richting, zodat je een mooie swirl krijgt. Leg alle bladerdeeg stengels op de bakplaat.

8

Besmeer het bladerdeeg nog een beetje met ei waar nog geen ei zit. Bak nu de stengels in 15 min. goudbruin en gaar.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply