Bottega Bacûr Gin

Bottega Bacûr Gin
Bottega Bacûr Gin

Deze heérlijke gin komt van het grote Italiaans familiebedrijf: Bottega, welke in 1977 is opgericht door Aldo Bottega. Het familiebedrijf zit gevestigd in Castello Roganzuolo, ongeveer 45 kilometer van Venetië vandaan. Je zult ze misschien kennen van hun diverse bekroonde wijnen, likeuren en grappa’s. Ze staan bekend om het produceren van kwalitatief hoogstaande producten mét een hun originele flessen & verpakkingen. Om deze lijn door te zetten ontwikkelde Sandro Bottega de Bottega Bacûr Gin.

De term Bacûr verklaard het uiterlijk van deze fles. Bacûr is namelijk een term uit de oude tijd waarmee koper werd aangeduid. Het koper geeft de fles een luxueuze uitstraling en is daardoor een lust voor het oog.

Een leuk extraatje die de Bottega familie heeft ontwikkeld is de Gin Spray. Deze is uitgerust met een voedselverdamper wat barmannen, bakkers & chef-koks een uniek hulpmiddel geeft om de smaak en aroma’s van hun creaties te verrijken. Het ziet er eigenlijk een beetje uit als parfum, wat het gelijk weer zo’n chique uitstraling geeft!

Bottega Bacûr Gin

Smaak & aroma

De botanicals die voor de Bottega Bacûr zijn gebruikt zijn relatief eenvoudig: jeneverbes, citroen, salie en mirte. Welke allemaal afkomstig zijn uit de regio waar ze vandaan komen, namelijk Venetië en omliggende regio’s aan de voet van de Alpen. De ingrediënten worden een lange tijd in een oplossing van water en alcohol geweekt, waarna de dubbele distillatie plaat vind. Dit leidt tot een elegant distillaat met een fijn, schoon boeket.

De smaak van de gin is heerlijk zacht en gebalanceerd. De gin opent met een intense geur van jeneverbes, gevolgd door citrustonen van citroenschil en sluit af met een lichte salie smaak.

Combinaties

Deze gin is geschikt om puur te drinken, maar natuurlijk ook om lekkere gin-tonics of juist een klassieke martini mee te maken!

Voor een lekkere frisse gin tonic gebruik je een neutrale tonic zoals de Fever-Tree Premium Indian Tonic met een schijfje citroen of citroenzeste en verse salie. Verder zou je er ook nog jeneverbessen aan toe kunnen voegen om de smaak te versterken.

Bottega Bacûr Gin
Bottega Bacûr Gin

Wat vonden wij?

Deze Bottega Bacûr is perfect om te drinken op een zomerse dag of om de zomer even in huis te halen. Het is in combinatie met een Indian Tonic een licht zoete & zachte gin met heerlijke frisse citrus smaken waardoor wij deze graag thuis drinken.

Het liefst serveer ik deze gin tonic zoals aanbevolen: met een schijfje citroen en verse salie. Hierdoor komen de smaken van de gin nog meer naar boven. Daarnaast ben ik echt dol op citroen en de smaak van salie, dus ik had al een lichte voorkeur. Maar zelf geef ik deze gin een 7,6 en mark een 6,8 dus komen we gemiddeld op een 7,2 uit!

Kortom, als je op zoek bent naar een heerlijke frisse Italiaanse, maar zachte gin dan moet je zeker deze een keer proberen!


Wil je meer gin inspiratie? Check dan deze pagina!

Heb jij nou ook gelijk zin in deze gin-tonic na het lezen van dit artikel? Tag mij via Instagram of Facebook! Dat vind ik echt super leuk om te zien! En heb jij nog meer leuke smaakcombinaties die je hiermee kunt maken? Laat het weten in de reacties! Dan voeg ik ze aan dit bericht toe! X
No Comments

Leave a Reply