Broodje met avocado-ei salade & vegetarisch broodbeleg

Broodje met avocado-ei salade & vegetarisch broodbeleg




Broodje met avocado-ei salade & vegetarisch broodbeleg

Dit broodje met avocado-ei salade & vegetarisch broodbeleg moet je echt een keer proberen! Deze week is het weer de Nationale Week Zonder Vlees! En voor mij is de lunch altijd de perfecte manier om geen vlees binnen te krijgen. Hier hoef je met niemand anders rekening mee te houden en je kunt er zo heerlijk mee variëren!

Voor dit broodje heb ik een heerlijk zelfgemaakte avocado-ei salade gemaakt welke je binnen no-time op tafel hebt staan! Kook wat eitjes, pel deze en hak ze fijn. Prak vervolgens ook de avocado fijn en voeg de fijngesneden rode ui, chilipoeder, knoflookpoeder en wat citroensap toe. Breng op smaak met wat peper & zout!

En het leuke is dat je dit broodje met zoveel mogelijk groenten die jij lekker vindt kunt opbouwen. Zelf hou ik heel erg van sla, komkommer & wat tuinkers. Maar je kunt gerust wat cherrytomaatjes, paprika of juist geraspte wortel toevoegen! Varieer met wat jij lekker vindt!

Broodje met avocado-ei salade & vegetarisch broodbeleg

Zin in nog meer lekkere lunchgerechten?

Maak dan eens deze toast met paprika hummus & gegrilde groenten! Heerlijk om even wat extra vitamines binnen te krijgen. En als je dan toch die paprika hummus in de koelkast heb staan. Maak dan ook eens deze quesadillas met hummus, feta & avocado! Heerlijk met een lichte bite en lekker romig aan de binnenkant. En zin in een lekker rijke romige tosti? Maak dan eens deze tosti met avocado, geitenkaas & mozzarella! Heerlijk met wat lichte zoete cherrytomaatjes. En hou je van pittig? Voeg er dan wat chiliflakes aan toe!

Broodje met avocado-ei salade & vegetarisch broodbeleg

Print Recipe
Serves: 2 broodjes Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • 2 (afbak)broodjes naar keuze
  • Stegeman Vegetarisch Broodbeleg met Mediterraanse kruiden
  • komkommer
  • sla
  • tuinkers
  • Voor de avocado-ei salade:
  • 1 ei
  • 1 avocado
  • 1 tl citroensap
  • ⅛ rode ui
  • snufje chilipoeder
  • snufje knoflookpoeder
  • peper & zout

Instructions

1

Bak indien nodig zoals aangegeven staat op de verpakking de broodjes goudbruin & gaar.

2

Kook het ei tot deze hard is. Dit duurde bij mij vanaf koud water ongeveer16 min. Laat het ei schrikken onder koud water en pel het ei. Snijd het ei grof in stukjes.

3

Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en prak dit fijn met een vork.

4

Pel de rode ui en snijd deze heel fijn. Snijd ook alvast de komkommer in plakjes en leg deze apart tot gebruik.

5

Meng het ei samen met de avocado, rode ui en citroensap goed door elkaar. Breng nu naar smaak wat chili- & knolfookpoeder toe. Roer even door elkaar en breng op smaak met wat peper & zout.

6

Snijd de broodjes door midden en bouw deze op met wat salade - avocado-ei salade - komkommer - Stegeman Vegetarisch Broodbeleg & tuinkers.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply