Ceviche van Kingfish met mango, passievrucht & wasabi-mayonaise

Ceviche van Kingfish met mango, passievrucht & wasabi-mayonaise




Ceviche van Kingfish met mango, passievrucht & wasabi-mayonaise

Als je op zoek bent naar een fantastisch voorgerecht, moet je echt eens deze ceviche van Kingfish proberen! Heerlijk fris gemaakt met mango, passievrucht & wasabi-mayonaise. Maak de ceviche af met wat cress of tuinkers en je hebt echt een feestje op tafel getoverd.

Zelf ben ik niet een enorme vis fan, maar voor een ceviche of tartaar mag je mij altijd wakker maken! Zeker met deze frisse smaken zoals mango & passievrucht in combinatie met deze heerlijke vette vis is echt fantastisch!

Ceviche maak je met tijgermelk. Tijgermelk is eigenlijk de basis voor een goede ceviche. Dit is een combinatie van limoensap, ui, rode peper, peper & zout. Zelf heb ik hier nog wat knoflook en groene appel aan toegevoegd. Knoflook omdat ik daar echt gek op ben en groene appel omdat ik dit toevallig nog in huis had liggen en dit me wel een lekkere combinatie leek! En dat was het ook echt zeker!

Deze ceviche is gemaakt van Dutch Yellowtail, een heerlijke veelzijdige smaakvolle vis die op een duurzame manier gekweekt wordt in Zeeland! Hier wordt hij bij Dutch Yellowtail gekweekt zonder antibiotica, in ons eigen zeewater en gebruiken ze hier 100% duurzame energie voor afkomstig van wind, zond & biogas.

Zin in nog meer lekkere voorgerechten?

Wil je graag nog meer inspiratie voor heerlijke voorgerechten? Probeer dan eens deze tomaten carpaccio met buffelmozzarella & pistachenoten. Echt een fantastische vegetarische combinatie! En wil je graag wat simpelers proberen? Maak dan eens deze caprese salade met burrata.

Ceviche van Kingfish met mango, passievrucht & wasabi-mayonaise
Ceviche van Kingfish met mango, passievrucht & wasabi-mayonaise
Ceviche van Kingfish met mango, passievrucht & wasabi-mayonaise

Ceviche van Kingfish met mango, passievrucht & wasabi-mayonaise

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • Voor de ceviche:
  • 200 g kingfish
  • 2 passievruchten
  • 70 g mango
  • 1½ snack komkommer
  • 1 tl natuurazijn
  • ½ tl fijne suiker
  • Voor de tijgermelk:
  • 4 limoenen
  • ½ rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • ⅙ witte ui
  • ⅙ groene appel
  • peper & zout
  • Voor de wasabi-mayonaise:
  • 1 volle tl mayonaise
  • ¼ tl wasabi
  • Voor de garnering:
  • cress of tuinkers

Instructions

1

Verwijder eventueel de huid van de kingfish en snijd het vlees in blokjes van ongeveer 1 cm. Zet aan de kant tot gebruik.

2

Pers voor de tijgermelk de 4 limoenen uit. Snijd de witte ui fijn, pers de knoflook en rasp de gember fijn. Schil de groene appel en snijd de appel in stukjes. Verwijderd de zaadjes uit de rode peper en snijd deze in stukjes. Voeg al deze ingrediënten in de de blender of foodprocessor en mix dit tot één geheel. Breng op smaak met wat peper & zout.

3

Meng in een kom de tijgermelk en de gesneden kingfish door elkaar. Zet deze voor 10-15 min. in de koelkast.

4

Snijd de snack komkommer in diktes van 1 cm. en snijd deze vervolgens in vieren. Mix in een schaaltje de natuurazijn en fijne suiker door elkaar. Voeg hier de komkommer aan toe en mix even goed door elkaar. Zet aan de kant tot gebruik.

5

Haal de schil van de mango af en snijd het vlees in blokjes van 1 cm.

6

Meng voor de wasabi-mayonaise de mayonaise en wasabi door elkaar en doe dit eventueel in en spuitzakje.

7

Giet de kingfish uit in een vergiet. Doe de kingfish een grote kom. En voeg hier de gesneden mango, het passievruchtenpulp en de zoet-zure komkommer aan toe. Meng alles door elkaar.

8

Verdeel nu de kingfish over 2 borden. Dit kun je makkelijk doen door een serveerring te gebruiken. Heb je deze nou niet? Maak dan voorzichtig hoopjes van de ceviche.

9

Spuit met een spuitzak wat wasabi-mayonaise tussen de ceviche en maak de ceviche af met wat cress of tuinkers.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply