Citroen-gember siroop
![](https://www.vickyvandijk.nl/wp-content/uploads/2024/04/Vicky-van-Dijk-Citroen-gember-siroop-731x1024.jpg)
![](https://www.vickyvandijk.nl/wp-content/uploads/2024/04/Vicky-van-Dijk-Citroen-gember-siroop-3-731x1024.jpg)
Citroen-gember siroop
Ingredients
- 10 kleine citroenen
- 220 g gember
- 400 g kristalsuiker
- 400 ml water
Instructions
1
Pers de citroenen uit en doe het citroensap samen met de kristalsuiker en water in een pan.
2
Snijd de gember in plakken en voeg deze toe aan de pan.
3
Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 30 minuten zachtjes doorkoken.
4
Zeef de gember uit de siroop en laat de siroop volledig afkoelen.
5
Giet de siroop in een fles en bewaar deze in de koelkast.
6
Serveer de siroop met plat of bruisend water.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments