Citroen-ricotta havermout pannenkoekjes




Citroen-ricotta hvermout pannenkoekjes

En hoe warmer het wordt, hoe meer zin ik krijg in citroen. Normaal eet ik altijd normale havermout pannenkoekjes na een flinke work-out. Maar met deze warmte heb ik plaats vrij gemaakt voor deze heerlijke citroen-ricotta havermout pannenkoekjes! Ze zijn echt heerlijk fris, ideaal voor in de zomer! Ik heb deze pannenkoekjes gegarneerd met granaatappel pitjes, maar je ze kunt ook eten met bijvoorbeeld bosbessen, frambozen of aardbeien. Hoe dan ook, geniet ervan. 

Citroen-ricotta havermout pannenkoekjes

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 1
Cooking Time: 30 minutes

Ingredients

  • 100 g havermout
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 100 g ricotta
  • 1 tl bakpoeder
  • rasp van een ½ citroen
  • 2 tl citroensap
  • 2 el honing
  • vers fruit ter garnering (bijv. blauwe bessen, aardbeien, frambozen, granaatappel)

Instructions

1

Doe alle ingrediënten, behalve het verse fruit en de honing, in de blender en meng het tot één geheel.

2

Verwarm in een pan een beetje olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes goudbruin. Maak kleine rondjes van ongeveer 10 cm.

3

Serveer met vers fruit en honing. Eet smakelijk!

Notes

Extra nodig: blender


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply