Couscous salade met citroen-kip en tzatziki




Couscous salade met citroen-kip en tzatziki

De zomer mag dan wel zo goed als voorbij zijn. Maar mij kan je altijd blij maken met tzatziki! Stiekem ben ik echt verliefd op de Griekse keuken. Alles is zo heerlijk fris (en veeeeul knoflook, hou ik van:p). Het liefst eet ik tzatziki overal bij. Maar dan natuurlijk zelfgemaakt. Samen met couscous is het echt heerlijk! En couscous is één van die gerechten die je binnen no-time op tafel kunt toveren. En heb je nou een wat couscous over? Bewaar dit dan voor de volgende dag! Het is koud ook heerlijk als lunch. Zorg eventueel voor vers naanbrood erbij. #jammie  

Couscoussalade met citroen-kip en tzatziki

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 30 minutes

Ingredients

  • 300 g kipfilet
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • ¼-½ tl knoflookpoeder (verse knoflook kan ook)
  • 150 g couscous
  • 150 ml bouillon
  • 8 cherrytomaatjes
  • ½ - 1 sjalotje
  • 60 g feta
  • handje verse muntblaadjes
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Instructions

1

Marineer als eerste de kipfilet. Snij hiervoor de kipfilet in blokjes en doe deze in een schaaltje. Voeg hierbij het sap van ½ citroen, scheutje olijfolie, flink wat peper en een beetje zout. Roer dit goed door elkaar en laat deze min. 30 min. marineren in de koelkast (het liefst langer).

2

Maak ondertussen de tzatziki alvast klaar. Voeg de griekse yoghurt samen met het sap van ½ citroen, ¼ geraspte komkommer en de ¼-½ tl knoflookpoeder door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Zet aan de kant tot gebruik.

3

Rijg de kipfilet eventueel aan saté-stokjes en bak deze met een scheutje olijfolie in een pan goudbruin en gaar.

4

Maak ondertussen de bouillon klaar, zorg dat deze heet is. Voeg vervolgens de couscous erbij en roer dit door elkaar. Laat de couscous met een deksel op de pan 5 min. staan.

5

Snijd de cherrytomaatjes in vieren, het sjalotje fijn en de ¼ komkommer in kleine blokjes en voeg deze na 5 minuten bij de couscous. Verkruimel de feta en roer deze als laatste door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de couscous direct met de kipfilet, verse muntblaadjes en tzatziki. Eet smakelijk!

Notes

Extra nodig: mandoline of rasp en saté-stokjes.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply