Ellis Gourmet Burger (Rotterdam)

Ellis Gourmet Burger (Rotterdam)

Ik heb ongeveer 8 jaar in Rotterdam gewoond en ik ben echt verliefd op deze stad! De mensen, het eten, alle culturen door elkaar heen. Heerlijk! Alleen Rotterdam heeft zoveel restaurants, dat als je volgens mij elke dag uit eten zou gaan je binnen een jaar nog niet eens alles hebt gehad. Zo liep ik dus ook wekelijks op Rotterdam Centraal en zag ik Ellis Gourmet Burger op een afstandje. Een restaurant die nog op mijn hotspot bucketlist stond! En afgelopen week was het zo ver!

Toen ik eenmaal binnen was, was de binnenkant net zo tof als de buitenkant! Je komt binnen in een heel gezellige ruimte. Knus, maar genoeg ruimte voor iedereen. Ook is er een mogelijkheid om boven te zitten. En eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de hele zaak. Aan de zijkant heb je een gigantische muurschildering met een verhaal over Rotterdam & Ellis Gourmet Burger in verschillende kalligrafie.

De gastheer verwelkomde ons vriendelijk en liet ons een mooi tafeltje uitkiezen boven aan de trap. Zo had je een mooi uitzicht over de hele zaak. We doken gelijk naar het menu want na een dagje Rotterdam hadden we wel zin in wat eten! En je hebt echt super veel keus. Voor het diner kun je kiezen uit gigantisch veel lekkere burgers, fingerfoods, maar ook soep & salades!

Als drankje had ik gekozen voor één van de Ellis Mocktails (iemand moest terugrijden ;-)): Sparkles of Passion. Ik heb echt een passievrucht liefhebber en als ik een passievruchtdrankje op de kaart zie moet ik die echt proberen. Heerlijke passievrucht in combinatie met gember, ginger-ale & komkommer. Ik was fan! Zeker een drankje dat ik nog een keer wil bestellen!

Als diner had ik gekozen voor de Ellis Special 2.0. Een burger met 100% Holstein rondburger, cheddar, gerookte spek, rode ui, tomaat, sla, augurk en de geheime Ellis special saus en dit in combinatie met de Parmesan Potato Churros(!). YAY! Bedoel wie wilt er nou geen Churros als avondeten, haha!

Het eten was er echt super snel. Ideaal dus voor als je even een snelle hap wilt doen terwijl je nog op je trein moet wachten. De burger was precies zoals ze hem beschreven hadden: vol met smaak en hun heerlijke eigen gemaakte saus. Echt een goede burger!

De Parmesan Potato Churros waren ook echt super om er bij te eten! Heerlijk in combinatie met een rozemarijndip. Wel vond ik dat je de rozemarijn op de dip na verder niet echt in de churros kon proeven (terwijl dit er wel op stond). Maar erg lekker in combinatie met de parmezaanse kaas!

Mijn vriend had gekozen voor de seizoensburger: de Black Lamba met frietjes. De Black Lamba bestond uit een sappige lamsburger in combinatie met geitenkaas en een authentiek sausje. Welke er echt super leuk uit zag met de zwarte bun! De smaak viel helaas bij hem wat tegen.

Het toetje hebben we dit keer overgeslagen omdat we echt mega vol zaten na deze burger. Maar mocht ik de volgende keer terug komen weet ik al wel wat ik ga nemen: de Ellis Super Bowl. Ijs met karamel en zeezout, macarons, karamelsaus en een zoute caramelcrunch.

Dus mocht je een keer in Rotterdam zijn en zin hebben in een een giga keus aan lekkere burgers (incl. Vegan burgers voor de liefhebbers!) moet je zeker een keer naar Ellis Gourmet Burger gaan. Je kunt ze vinden naast Centraal Station. Dus mocht een keer je trein uitvallen en je wilt even snel lekker uit eten, is dit echt perfect!

Locatie: Stationsplein 49, 3013 AK Rotterdam (ook te vinden in Amsterdam, Utrecht & Breda)

No Comments

Leave a Reply