Fruitsalade met munt en honing-limoen dressing
Fruitsalade met munt en honing-limoen dressing

De zomer komt er weer aan en dat betekend voor mij weer extra veel fruit eten! Mjam! Meestal pak ik neig ik toch al snel naar de basic’s zoals appel, peer, aardbei of blauwe bessen. Maar je hebt juist zoveel fruitsoorten die je kunt combineren. Zo ben ik echt blij dat de laatste tijd de passievrucht steeds meer naar voren komt en je deze dus bijna overal kunt halen! Zo lekker! Voor deze fruitsalade ben ik gegaan voor ananas, kiwi, mandarijn en granaatappel. Wist je dat je bij ananas heel makkelijk kunt checken of deze rijp zijn door de middelste tak uit de kroon proberen te treken? Gaat dit heel makkelijk, dus zonder kracht? Dan is deze rijp! Moet je er wel kracht voor zetten om deze er uit te krijgen, laat hem dan nog even staan zodat hij heerlijk verder kan rijpen

Fruitsalade met munt en honing-limoen dressing

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 4-6 personen
Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 1 ananas
  • 8 kiwi's
  • 4 mandarijnen
  • ½ granaatappel
  • klein handje muntblaadjes
  • 2 el honing
  • 2 el limoensap

Instructions

1

Verwijder de kroon en de onderkant van de ananas en verwijder vervolgens de schil eraf. Snijd de ananas in vieren en snijd de kern er uit. Snijd de ananas in stukjes.

2

Verwijder de schil van de kiwi's en snijd ook deze in achten. Ontdoe de mandarijnen van de schil en breek deze in partjes.

3

Snijd de granaatappel in tweeën en verwijder voorzichtig met je handen of een pollepel de pitjes uit de granaatappel.

4

Mix in een schaaltje de honing en het limoensap door elkaar heen.

5

Mix al het fruit in een schaal door elkaar en meng de dressing er doorheen. Serveer de fruitsalade met de muntblaadjes er bovenop.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments

Leave a Reply