Fusilli met burrata, pesto, noten & pangratatto




Fusilli met burrata, pesto, noten & pangratatto

Deze Fusilli met burrata brengt mij weer helemaal terug naar Bali waar ik deze voor het eerst gegeten heb. Zittend in een toffe beach bar en uitkijkend op een prachtige zonsondergang! #LOVEIT En alles waar burrata in ziet, dat moet ik proberen.

De pasta is eigenlijk super simpel op smaak gebracht. Enkel met wat pesto, noten & de zelfgemaakte pangratatto. Toen ik pangratatto het op de kaart zag staan moest ik het ook even opzoeken, want had er nog nooit van gehoord. Maar pangratatto is eigenlijk gekruid broodkruim! Dus als jij nog een stukje oud (wit) brood hebt liggen, weet jij wat je er mee kunt maken! Voeg wat verse rozemarijn, knoflook & Parmezaanse kaas toe. Bak het geheel even krokant in een koekenpan en maal het daarna fijn. Het smaakt zo onwijs lekker! Bewaar het broodkruim luchtdicht in een doosje of potje, zo kun je er later ook nog heerlijk van genieten!

Nog meer zin in heerlijke gerechten?

En wil je net als ik, alles waar burrata in zit uitproberen? Maak dan eens deze tomatensoep met burrata & cherrytomaatjes. Heerlijk met wat vers brood erbij en je hebt gelijk een gezonde maaltijd! Of ga voor dit leuke voorgerecht: tomaten carpaccio met buffelmozzarella & pistachenoten! Perfect voor in de zomer, of juist als voor een heerlijk kerstdiner.

Fusilli met burrata, pesto, noten & pangratatto

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Hoofdgerecht Italiaans
Serves: 2 personen
Total Time: 30 min.

Ingredients

  • Voor de pasta:
  • 200 g fusilli
  • 3 volle el pesto
  • ½ courgette
  • 2 mini burrata
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el witte amandelen
  • peper & zout
  • verse basilicum ter garnering
  • Voor de pangrattato:
  • sneetje oud wit brood
  • ½ takje rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • klontje boter
  • 1 volle el geraspte parmezaanse kaas

Instructions

1

Scheur of snijd als eerste het oude brood in kleine stukjes. Rits de blaadjes van de rozemarijn af en hak deze fijn. Pers het teentje knoflook en rasp indien nodig alvast de parmezaanse kaas.

2

Verwarm op het vuur een koekenpan met daarin een klontje boter. Voeg hier het brood, rozemarijn, knoflook & parmezaanse kaas aan toe. Bak het voor ongeveer 5 min. tot het brood krokant is geworden. Roer regelmatig.

3

Doe als de pangrattato klaar is, deze in een keukenmachine en maal deze fijn. Heb je geen keukenmachine, gebruik gewoon een mes om het nog kleiner te krijgen.

4

Breng een pan met water aan de kook en kook zoals aangegeven staat op de verpakking de fusilli gaar.

5

Snijd de courgette in plakjes en daarna in tweeën. Rooster deze op de grill of in een koekenpan goudbruin & gaar.

6

Hak ondertussen de pijnboompitten & amandelen in stukjes.

7

Roer in een pan de gekookte fusilli & pesto door elkaar. Breng op smaak met wat peper & zout. Voeg de courgette toe en verdeel de pasta over 2 borden.

8

Serveer de pasta met bovenop de gehakte noten, pangrattato, verse basilicum & burrata bovenop. Serveer direct!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply