Gegrilde ananas gemarineerd in rum en vanille
Gegrilde ananas gemarineerd in rum en vanille

Dit is echt perfect voor op de barbecue! Leg ze van tevoren al in een schaal en smeer ze af en toe opnieuw in met de rum-vanille saus. Zo kunnen de smaken er al lekker intrekken. In combinatie met de heerlijke smaak die de barbecue afgeeft, is dat echt heerlijk! Doordat je de ananas bakt gaat de suiker in de rum-vanille saus karameliseren. Love it! Serveer met vanille-ijs en je hebt echt een onwijs lekker dessert en het ziet er ook nog eens super tof uit!

Gegrilde ananas gemarineerd in rum en vanille

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 6 personen
Cooking Time: 30 min - 3 uur

Ingredients

  • 1 ananas
  • vanille-ijs
  • 2 el gesmolten boter
  • 100 ml bruine rum
  • ½ stokje vanille
  • 2 el suiker

Instructions

1

Je kunt de ananas in verschillende stukken snijden. Bijv. in rondjes van 1 cm dikte waarbij je de keus hebt om de schil en de kern er in te laten (zoals ik heb gedaan + het ziet er leuk uit) en je de niet eetbare onderdelen er pas af snijd op je bord zelf. Of juist de schil en de kern er al van tevoren af en uit haalt zodat je straks makkelijker kunt eten. Ook een leuke optie is om de van boven naar beneden door midden te snijden en vervolgens in 6-8 gelijke stukken verdeeld waarbij overal nog een stukje van de kroon aan zit. Snijd in dit geval de kern er wel af. Of juist in kleinere stukjes, maar zorg dan dat je een aluminium bak hebt waarin je ze kunt bakken zodat ze niet door de bbq grill vallen.

2

Meng voor de saus de boter, bruine rum, de kern van het ½ stokje vanille en de suiker door elkaar. Smeer het vruchtvlees van de ananas hier mee in en laat het er lekker in trekken. Hoe langer je het van te voren doet hoe beter. Smeer wel af en toe het vruchtvlees opnieuw in.

3

Bak de ananas op de bbq aan beide kanten goudbruin en smeer als de ananas net van de bbq komt nog een keer in met het laatste restje rum-vanille saus en serveer met een bolletje vanille-ijs.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments

Leave a Reply