Snelle gegrilde paprika hummus
Snelle gegrilde paprika hummus

Sinds ik ben teruggekomen van vakantie wil ik hier thuis graag wat gezonder eten. Iets minder vlees en meer groenten. Het eerste wat in mij opkwam was gelijk hummus voor de lunch! Heerlijk op je brood of wrap. Of juist bij je avondeten op je broodje pita. Dus ik ben de volgende dag gelijk aan de slag gegaan!

Een basic hummus heb ik al eens eerder gemaakt, klik hier voor het recept! En wil je zelf de paprika’s grillen? Probeer dan dit recept! Dus wilde ik eens een variatie hier op maken. En dit is eigenlijk heel simpel! Maak de basic hummus met kikkererwten en tahin, en voeg hier je favoriete groenten aan toe. Breng op smaak met hierbij passende kruiden en je bent klaar! Zo heb ik voor deze gekozen voor de gegrilde paprika. Wel heb ik voor deze hummus gekozen voor de snelle versie, Maar binnenkort komt er ook een versie met rode biet online! #jammie

Snelle gegrilde paprika hummus

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 450 g
Cooking Time: 10 min.

Ingredients

  • 1 pot kikkererwten 400 g (uitlekgewicht 265g)
  • 1 pot gegrilde paprika 295 g (uitlekgewicht 185g)
  • 2 el tahin
  • 2 teetjesn knoflook
  • sap van een ½ citroen
  • ½ tl gerookte pikante paprika poeder (ik gebruik die van La Chinata)

Instructions

1

Ontdoe de kikkererwten en de gegrilde paprika van het vocht en voeg beide toe aan je blender of foodprocessor. Dus ook de knoflookteentjes die al bij de gegrilde paprika in de pot zaten.

2

Pel de teentjes knoflook en voeg deze samen met de tahin, sap van de citroen en de gerookte paprika poeder toe aan de blender.

3

Blend alles tot één geheel. Is de hummus nou niet vloeibaar genoeg? Voeg dan een scheutje olijfolie toe.

4

Breng op smaak met wat peper en zout en blend nog 1 x door elkaar.

Notes

Extra nodig: blender of foodprocessor


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments

Leave a Reply