Gembershots met kurkuma

Gembershot met kurkuma
Gembershots met kurkuma

Deze gembershots met kurkuma zijn super makkelijk te maken! Één ding wel.. je moet een sapcentrifuge hebben. En gelukkig zat die extra optie bij mijn Magimix! Gembershots stond al een tijdje op mijn lijstje om te proberen. En dan meer in combinatie met een detox kuur. Gewoon om te kijken wat voor effect dit nou werkelijk op ons lichaam hebben. Ze zeggen namelijk dat je na een detox kuur minder zin hebt in suiker. Klinkt logisch, want dit heb je de afgelopen dagen niet binnen gekregen. Maar dit zou ik graag zelf nog een keer willen ervaren. Maar first things first! Ik had gember in huis. En zo ook een sapcentrifuge dus wilde deze gembershots graag zelf eens proberen!

En ik moet zeggen dat de gembershots eigenlijk best mee vallen. Ik had me op het ergste voorbereid, omdat gember behoorlijk pittig kan zijn! Maar het is inderdaad pittig, maar je bent wel gelijk wakker! En ik moet zeggen dat ik het best chill vind om zo’n gember shot in de ochtend te nemen. Naast dat je gelijk wakker bent. Geeft het je ook een gezond gevoel. En het zit misschien tussen mijn oren, maar ik heb daarna ook een paar uur geen zin meer in zoetigheid.

Wil je nou ook graag eens gembershots proberen, maar geen sapcentrifuge in huis? Je kunt ze ook super makkelijk bestellen via G’nger!

Feiten & fabels over gember

Om wel even in de realiteit te blijven. Er zijn super veel artikelen geschreven over de voordelen van gembershots. Zoals dat het helpt tegen reuma, hartziektes en het bevordert de spijsvertering. En daarnaast zou het vooral goed zijn voor je immuunsysteem. Klinkt als een wonderproduct! Maar ik wil wel in de realiteit leven. Ik was zelf ook altijd gevoelig voor zulk soort feitjes. Maar als je 20 onderzoeken doet, is er altijd wel één waaruit blijkt dat iets doet wat jij wilt. Maar dit kan ook liggen aan andere factoren. Vandaar dat er maar één onderzoek dit gevonden heeft. En vaak zijn die artikelen over gembershots op dat éne artikel gebaseerd.

Mijn zus heeft voeding & diëtiek gestudeerd en die heeft mij aangeleerd dat je het beste naar Voedingscentrum kunt gaan om meer te weten over bepaalde feiten. Daar kun je alle etenswaren opzoeken en daar wordt in tegenstelling tot al die andere artikelen online wel een eerlijk antwoord geschreven. In hun artikel staat ook dit over gember: “Er is geen door de EFSA goedgekeurde claim over gember en gezondheid of gember en misselijkheid.” Dus helaas hoe graag we het ook willen geloven. Er is geen bewijs dat een gembershot helpt tegen reuma, hartziektes of bevordering van de spijsvertering. Maar het zal vast ergens goed voor zijn!

Zin in nog meer gezonde groente & fruit smoothie?

Baat het niet, dan schaadt het niet. Ze kunnen dan wel niet bewijzen dat bepaalde drankjes goed zijn voor ons lichaam. Maar het zit wel boordevol vitamines en mineralen, wat mee helpt aan een gezondere leefstijl! Dus hier nog wat meer inspiratie voor wat lekkere gezonde drankjes zoals deze smoothie van sinaasappel, ananas, gember & kurkuma! Of deze groene smoothie van spinazie, appel, ananas & kokoswater!

Gembershot met kurkuma
Gembershot met kurkuma
Gembershot met kurkuma

Gembershots met kurkuma

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 4,75 van de 5)
Laden...
Serves: 2 shots
Cooking Time: 10 minuten

Ingredients

  • 50 g gember
  • 2 citroenen
  • 2 snufjes kurkuma poeder

Instructions

1

Snijd de citroenen in vieren en snijd het vruchtvlees eruit.

2

Snijd de gember in grove stukjes

3

Haal de citroenen en gember door de sapcentrifuge.

4

Giet de geperste gembershots in 2 glaasjes en serveer met een snufje kurkuma poeder.

Notes

Extra nodig: sapcentrifuge


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments

Leave a Reply