Geroosterde pompoensalade met geitenkaas




Geroosterde pompoensalade met geitenkaas

Zin om een keer wat anders te proberen tijdens de lunch? Probeer dan deze geroosterde pompoensalade! Heel makkelijk om te maken, je moet alleen wel even geduld hebben, want de pompoenstukjes moeten 40 min. de oven. Je serveeert de pompoensalade met verse geitenkaas, babyspinazie, geroosterde pijnboompitten en een heerlijke zelfgemaakte balsamico-honing dressing. Echt heerlijk! 

Geroosterde pompoensalade met geitenkaas

Geroosterde pompoensalade met geitenkaas

Geroosterde pompoensalade met geitenkaas

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 1
Cooking Time: 50 minuten

Ingredients

  • 400 g gesneden pompoen
  • 70 g babyspinazie
  • 2 plakjes verse geitenkaas
  • 1 volle el pijnboompitten
  • 25 ml extra vierge olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 tl honing
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 225 ℃.

2

Mix in een ovenschaal de gesneden pompoen, een scheutje olijfolie en wat peper en zout door elkaar. Zet de pompoen voor 40 min. in de oven en hussel de pompoen iedere 10 min. even door elkaar.

3

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.

4

Leg de spinazie alvast op een bord en breek de geitenkaas hierboven in stukjes.

5

Als de pompoen klaar is, verdeel je deze over de spinazie en geitenkaas. Verdeel de geroosterde pijnboompitten over de salade en maak de dressing, zo kan de pompoen nog een klein beetje afkoelen zodat je, je mond niet verband ;-).

6

Mix in een schaaltje de extra vierge olijfolie, balsamico azijn, honing en peper door elkaar en verdeel de dressing over de salade.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply