Geroosterde tomatensoep met mozzarella

Vicky van Dijk | Geroosterde tomatensoep met mozzarella




Geroosterde tomatensoep met mozzarella

Zin om een lekker soepje te maken? Dan moet je zeker deze geroosterde tomatensoep met mozzarella eens proberen! Doordat de tomaten geroosterd zijn worden ze lekker zoet. En dan in combinatie met mozzarella die smelt in de soep.. Echt heerlijk! Als laatste heb ik er nog gedroogde kruiden overheen gestrooid, maar dit kun je natuurlijk ook doen met lekkere verse basilicum! #aanrader

Vicky van Dijk | Geroosterde tomatensoep met mozzarella Vicky van Dijk | Geroosterde tomatensoep met mozzarella

Geroosterde tomatensoep met mozzarella

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 4-6 personen personen
Cooking Time: 1,5 uur

Ingredients

  • 1,2 kg tomaten
  • 2 flinke scheuten olijfolie
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1-3 teentjes knoflook
  • 80 g zongedroogde tomaatjes
  • 1 l groente bouillon
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de tomaten. Besprenkel deze met wat olijfolie, peper en zout. Rooster de tomaten voor 45 min. in de voorverwarmde oven.

3

Laat ze 5-10 minuten afkoelen en haal het velletje van de tomaten.

4

Snipper de ui en snijd de wortel en zongedroogde tomaatjes in stukjes. Fruit deze met een flinke scheut olijfolie 2-3 min.

5

Pers de teentjes knoflook en voeg deze toe aan de pan. Bak deze nog eens 2-3 min. mee.

6

Snijd de tomaten in grove stukken en doe deze in de pan. Voeg 1 liter groente bouillon toe en laat het 15 min. zachtjes pruttelen.

7

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

8

Serveer de soep met in stukjes gescheurde mozzarella.

Notes

Extra nodig: staafmixer

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply