Gevulde eitjes met avocado
Gevulde eitjes met avocado

Gevulde eitjes zijn van die traktatie’s die bij ons thuis standaard bij een verjaardag aanwezig waren. Heerlijk vond ik ze! Nu nog steeds hoor! Alleen vind ik ze nu wat ‘ouderwets’, of klassiek, een betere benaming. Ik heb bij de deze gevulde eitjes gekozen voor avocado! Een stuk gezonder dan de oorspronkelijke variant, maar net zo lekker! Super makkelijk te maken. Je moet alleen wel een super rijpe avocado hebben, dan is het extra makkelijk. Anders kun je voor het gemak een staafmixer gebruiken om alles tot één geheel te pureren. Je brengt de gevulde eitjes op smaak met knoflook, limoensap, peper en zout en wat paprika poeder! Eigenlijk is het een soort guacamole in een eitje, heerlijk! 

Gevulde eitjes met avocado

Gevulde eitjes met avocado

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 12 stuks
Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 6 eieren
  • 1 rijpe avocado
  • ¼ limoen
  • 1-2 teentjes knoflook
  • ½ tl ui-poeder
  • peper en zout
  • pikante paprikapoeder

Instructions

1

Kook de eieren in ± 10 min. gaar en verwijder de schil. Halveer de eieren en haal het eigeel er uit.

2

Ontdoe de avocado van de schil en pit en prak deze samen met het eigeel, sap van een ¼ limoen, 1-2 geperste teentjes knoflook, ½ limoen, ½ tl ui-poeder en wat peper en zout tot één geheel. Lukt het nou niet om het tot 1 geheel te krijgen? Pureer het dan even met de staafmixer.

3

Vul een spuitzak met kartelmond met het avocado-ei mengsel en spuit het in de halve eitjes. Serveer met wat pikante paprikapoeder bovenop.

Notes

Extra nodig: spuitzak met kartelmond + evt. een staafmixer


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments

Leave a Reply