Gevulde paprika’s met rijst, gehakt & een yoghurt-muntsausje
Gevulde paprika's met rijst, gehakt & een yoghurt-muntsausje
Ingredients
- Voor de gevulde paprika's:
- 250 g Pure gestoomde Basmatirijst van Tilda
- 2 grote rode paprika's
- 150 g gemengd gehakt
- 1 kleine ui
- 1-2 tenen knoflook
- 2 volle tl tomatenpuree
- 1 volle tl oregano
- 1 tl sambal oelek
- peper & zout
- bakboter
- olijfolie
- peterselie ter garnering
- Voor het yoghurt-muntsausje:
- 100 g volle yoghurt
- 5 blaadjes verse munt
- 1 teen knoflook
- 1 tl citroensap
- peper & zout
Instructions
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar.
Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Smeer de paprika's aan beide kanten in met wat olijfolie en bestrooi met peper & zout. Bak de paprika's alvast 10 minuten met de open kant naar boven in de oven.
Pel de ui & de knoflook en snijd deze fijn.
Verwarm in een wokpan een klein beetje bakboter en bak hierin het gehakt bruin. Voeg vervolgens de ui & knoflook toe en laat 1 minuut meebakken. Voeg vervolgens de tomatenpuree, oregano & sambal oelek toe. Roer goed door elkaar.
Voeg de Pure gestoomde Basmatirijst van Tilda toe aan het gehakt en bak deze 1 minuut mee. Breng op smaak met peper & zout.
Als de paprika's 10 minuten in de oven zijn geweest, vul je ze vervolgens met de rijst. Zet de gevulde paprika's daarna voor nog eens 5 min. terug in de oven.
Maak ondertussen het yoghurt-muntsausje. Snijd de muntblaadjes fijn en pers het teentje knoflook. Voeg vervolgens de yoghurt samen met de munt, knoflook en citroensap. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper & zout.
Serveer de gevulde paprika's met het yoghurt-muntsausje en maak af met wat verse peterselie!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments