Hasselback aardappelen met rozemarijn en parmezaanse kaas
Hasselback aardappelen met rozemarijn en parmezaanse kaas

Hasselback aardappelen zien er altijd zo vet uit! Je moet wel even geduld hebben om ze te maken, maar dan heb je ook wat. En wist je dat ze oorspronkelijk uit Zweden kwamen? En door ofcourse de Amerikanen zijn ze bekend gemaakt. Wie anders? Een combinatie tussen gebakken en geroosterde aardappel. Heerlijk!

Ik heb deze hasselback aardappel met rozemarijn, knoflook en parmezaanse kaas gemaakt. Mijn favoriete combinatie! #jammie Leg ze 45 minuten in de oven en laat de oven de rest doen!

Hasselback aardappelen met rozemarijn en parmezaanse kaas

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 4 personen
Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • 4 grote aardappelen
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 2 tl gedroogde rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • handje geraspte parmezaanse kaas
  • peper + zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220°C.

2

Was de aardappelen en leg ze op de meest platte kant tussen 2 snijplanken in.

3

Snijd vervolgens om de 2-3 mm met een mes de aardappel in. Zorg dat je niet door de onderkant heen snijd. De snijplanken zullen op een gegeven moment als steuntje helpen om niet door de aardappel in de snijden.

4

Als je klaar bent spoel je de aardappel tussen de schijfjes af met water. Hij valt hierna weer dicht, maar dit is geen probleem. In de oven zullen ze vanzelf uit elkaar gaan.

5

Leg de aardappels in een ovenschaal en smelt de roomboter. Smeer met een kwastje de buitenkant van de aardappelen in. Je zult wat overhouden. Leg deze boter aan de kant voor later.

6

Pers het teentje knoflook en meng dit met de rozemarijn in een schaaltje. Verdeel het kruidenmengsel over de bovenkant van de aardappelen.

7

Bestrooi de aardappelen met wat peper en zout en zet ze in de oven voor 45 min.

8

Na 30 minuten haal je de aardappelen even uit de oven en smeer je ze met de overgebleven boter nogmaals in.

9

Na 40 minuten haal je de aardappelen nogmaals uit de oven en bestrooi je ze met de parmezaanse kaas. Zet ze nog 5 minuten terug in de oven zodat de kaas kan smelten.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments

Leave a Reply