Hermit Dutch Coastal Gin

Hermit Dutch Coastal Gin
Hermit Dutch Coastal Gin

Vol enthousiasme en passie is dit idee binnen een half jaar realiteit geworden. De mannen achter deze Hermit Gin komen uit Den Haag en produceren hun volledig handgemaakte gin bij de Van Toor Distellrij in Vlaardingen, welke één van de oudste distilleerderijen van Nederland zijn. De distilleerderij is in 1883 opgericht en produceert nog steeds dranken op basis van natuurlijke recepturen.

De naam Hermit, komt van een zeer bijzondere kreeft. Geboren zonder schelp, dwaalt hij langs de stranden op zoek naar een huis. Kruipend over de bodem van de Noordzee belandde hij aan de Nederlandse kust. Waar hij zijn huis vond in een lege fles. Deze fles werd hiermee overal het symbool voor Hermit zijn thuis.

Smaak & aroma

Deze Hermit Dutch Coastal gin is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Een verscheidenheid aan citrus-schillen (jacmel -en sinaasappelschil) geven de gin haar heerlijke frisheid. De jeneverbessen en korianderzaden geven de onderscheidende gin smaak. In totaal zijn er 8 verschillende botanicals gebruikt, voor extra diepte en een complexiteiten de smaak. Het geheim zit hem in het gebruik van gefilterd Oosterschelde water, wat deze gin die heerlijk zilte smaak geeft.

Hermit Dutch Coastal Gin

Terwijl je de gin op de klassieke manier inschenkt zoals op de foto hierboven, breng het verhaal alleen al je stiekem op vakantie. Zo symboliseert de schelp het geluid van de zee, de grapefruit het zonnetje en haalt de zeekraal het zilte van het Oosterschelde water naar boven. Hierbij zit je terwijl je deze gin drinkt, stiekem weg te dromen op het strand toch? Heerlijk!

Combinaties

De meest klassieke manier, en ook wel mijn favoriet: drink deze gin met een schijfje grapefruit en wat zeekraal. Serveer dit met de Fever Tree Mediterranean tonic. Eet hier bij een aantal kraakverse oesters en je hebt echt een fantastische avond.

Wil je voor nog meer leuke combinaties gaan? Serveer dan de Hermit in combinatie met de Fever-Tree Clementine tonic, mandarijn of sinaasappel & een stokje kaneel. Of ga voor de combinatie van de Faver-Tree Aromatic Tonic Water, munt & granaatappel!

Hermit Dutch Coastal Gin

Wat vonden wij?

Het sprak misschien al voor zich, maar = wat smaakt deze gin fan-tas-tisch. Deze Hermit krijgt een dikke vette 9,0 van ons!

Perfect om te serveren terwijl het zonnetje schijnt en met het verhaal van de grapefruit & zeekraal in je achterhoofd bevind je, je stiekem al op het strand! Heerlijk in combinatie met wat vrienden en een mandje kraakverse oester. En je hebt een fantastische middag!

Kortom, als je op zoek bent naar een heerlijk frisse en zilte gin moet je echt deze Hermit Dutch Coastal Gin eens proberen!


Wil je meer gin inspiratie? Check dan deze pagina!

Heb jij nou ook gelijk zin in deze gin-tonic na het lezen van dit artikel? Tag mij via Instagram of Facebook! Dat vind ik echt super leuk om te zien! En heb jij nog meer leuke smaakcombinaties die je hiermee kunt maken? Laat het weten in de reacties! Dan voeg ik ze aan dit bericht toe! X
No Comments

Leave a Reply