Hotspots in Curacao

Hotspots in Curacao

Dit zijn al mijn favoriete hotspots in curaçao! Het is inmiddels al weer even geleden dat ik naar Curacao ben geweest, maar wat een geweldige vakantie was dat. Fantastisch gegeten, gezwommen met dolfijnen & schildpadden en vooral genoten van het heerlijke weer! Ik heb voor jullie mijn favoriete food gerelateerde hotspots op een rijtje gezet!

1. De Buurvrouw

Iedereen die in curaçao is geweest raad je aan om hier naar toe te gaan! En dat is niet zonder reden. Het restaurant ziet er geweldig uit, een beetje alsof je in de rimboe aan het eten ben. Love it! Je hebt er heerlijk eten (ik raad de pincho’s aan!). En daarnaast is de buurvrouw (de eigenaresse) super aardig! Kortom, zeker een bezoekje waard. Ohja, reserveer wel van te voren! Want ze zitten vaak vol.

2. Zest

Ik heb hier echt fantastisch gegeten. Vooral die salade met carpaccio, heerlijk fris en licht. Perfect voor op een zomerse dag op curaçao! Overdag moet je wel even geduld hebben, maar dat is eigenlijk overal zo. Dan werken namelijk de locale mensen en die lopen niet harder dan ze zouden moeten ;-). ’s Avonds heb je overal de Nederlandse mensen werken, die weten wel van aanpakken ;-). Dus dan gaat het wat vlotter. Ook voor diner is dit plekje echt top! Wel wat luxer en prijziger. Maar erg leuk om te gaan eten.

Ook heb je verderop op het strand nog zest beach cafe. Ideaal voor een borrel/lunch hapje te doen overdag.

3. Zanzibar

Als je op Jan Thiel een plek zoekt waar je tot laat lekker een drankje kunt doen is dit de perfecte plek! Eerst lekker een cocktailtje drinken en daarna langzaam naar je tafel schuiven om wat te eten. Het eten is niet bijzonder, maar gewoon prima (pizza, ossenhaas, diverse soorten vis). Op zaterdagavond is hier altijd een feestje met live muziek! Wat super gezellig is, want het hele eiland komt hier naar toe. Als je wilt eten ’s avonds moet je wel even reserveren! En heb je niet gereserveerd? Geen probleem, er is genoeg plek aan de bar om 1 van hun heerlijke cocktails te proberen!

4. Tinto

Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij deze plek niet meer 100% helder was. Want hier zijn we aangeschoven na eerst flink wat cocktails gedaan te hebben bij zanzibar, haha! Maar de bediening is echt top! Lekkere rode wijn en naar mijn idee prima spareribs. Dit restaurant is ook niet goedkoop, maar wel lekker als je zin hebt in een goed stuk vlees!

5. Deja Vu

Deze plek is me door één van jullie aangeraden en dit was echt ge-wel-dig. Hier heb ik echt het meest fantastische vlees gegeten. Wij hadden gekozen voor een stuk bavette voor 2 personen, waarbij ze nadat hij even had gebraden het vlees lieten zien en daarna terug kwamen toen alles in stukjes was gesneden. Dit vlees was echt goed! Als ik terug zou gaan naar curaçao zou ik 100% hier weer naar toe gaan en hopen dat ze dit nog steeds op het menu hebben staan!

6. Gouverneur de Rouville

Erg leuk restaurant in Willemstad. Hoewel ik verder vond dat je veel restaurants had die echt puur voor de toeristen waren. Is dit wel echt één van de pareltjes van Willemstad. Het is wel aan te raden om hier te reserveren! En vraag dan als je reserveert om een plekje op het balkon, zo heb je mooi uitzicht over de gekleurde huisjes van Willemstad!

7. Pop’s Place

Als je zin hebt in vis is dit het restaurant to be! De vis wordt hier overdag gevangen in het water en ’s avonds ligt het kakelvers op je bord! Normaal eten wij geen vis, maar hebben ons hier verplicht om vis te eten. Het is de plek waar de locals komen, dus dan moet het wel goed zijn! En het was ook lekker (zegt iemand die geen vis eet!) haha! Heb alleen wel alle graten met m’n handen er uit zitten vissen, maar goed. Het is gelukt en zeker voor herhaling vatbaar! Reserveer wel van te voren! Want hier zitten ze ook vaak vol.

8. Fort Nassau

Om de week echt goed af te sluiten hebben wij gekozen voor dit restaurant. Dit restaurant heeft echt een fantastisch uitzicht. Het is de perfecte excuus voor een leuk avondje uit om jezelf op te doffen! Het wordt namelijk niet gewaardeerd als je hier in je ouwe kloffie aan komt kakken. Maar gewoon een leuk jurkje met mooie sandaaltjes of schoenen is al prima!

Het eten was hier echt top! Cocktails lekker en de bediening was super aardig! Kortom wel een aanrader! Reserveer hier ook voor de zekerheid een tafeltje als je hier wilt eten! Zo verkom je teleurstelling als je helemaal naar boven bent gereden.

Heb jij nog een paar toffe hotspots die ik heb gemist? Post ze dan hieronder! Zo weet ik (en anderen) waar we de volgende keer nog meer naar toe kunnen gaan! XX

No Comments

Leave a Reply