Hotspots in Lissabon

Het is jullie vast niet ontgaan dat ik laatst naar Lissabon (Lisbon, volgens de Portugezen). Maar wat een ge-wel-dige stad is dat zeg! Ik ben in best wel veel steden geweest. Maar dit staat toch echt wel op mijn nummer 1! Het heeft zoveel sfeer, lekker eten, gezelligheid en leuke mensen. LOVE IT!

Wij hebben daar heeerlijk gegeten, gedronken en onwijs toffe dingen bezocht. Dus heb ik voor jullie een lijstje gemaakt met alle hotspots die je echt moet bezoeken als je in Lissabon bent!

1. Time Out Market

Dit MOET je echt bezoeken als je van lekker eten houdt. Ze hebben er echt alles. Van eclairs tot burgers, oesters en sangria. En als je er dan toch bent. Probeer dan echt de frietjes van de ground burger. Deze zijn echt geweldig. Gefrituurd met verse rozemarijn & knoflook en geserveerd met een knoflookmayo. Ik hoop zo dat ik die smaken van daar ooit een keer thuis kan namaken.

Het is er wel super druk rond etenstijd. Dus als je met een grote groep komt is het wel zoeken voor een plekje. Dus ik raad wel aan om, als je met een grote groep bent, niet rond etenstijd daar te komen. Of ga gewoon wat eerder en blijf de hele avond op je plek zitten en stuur af en toe iemand om eten. Je krijgt namelijk bij elk restaurant een zoemer mee, welke af gaat als je eten klaar is. Ideaal!

2. Pastéis de Belém

Pasteis de nata: een krokant bladerdeeg hapje met een custard vulling. De lekkernij uit Portugal die je echt moét proberen! En bij de Pastéis de Belém komen de originele vandaan. Er staat hier buiten wel een enorm lange rij, maar ga hier niet in staan (tenzij je ze mee naar huis wilt nemen). Maar loop langs de rij naar binnen. Het is best groot van binnen en ze hebben overal tafeltjes staan waar je gewoon bij de serveerster de Pastéis de Bélem kunt bestellen! En loop gerust even een rondje in het gebouw. Zo zie je al snel hoe de gebakjes worden gemaakt.

3. Oceanário de Lisboa

Dit was echt het vetste aquarium wat ik ooit gezien heb. Binnen in het gebouw heb je wel een 50 meter breed aquarium. Wat ook nog eens 5-6 meter hoog is. Hierin zwemmen allerlei prachtige vissen. En je kan dit aquarium boven en onder bekijken. Mij had je hier wel de hele dag weg kunnen zetten. Het is ook niet voor niets het mooiste aquarium van Europa. Zeker een bezoekje waard!

4. RIB – Beef & Wine

Ik heb hier echt zo onwijs lekker gegeten. Als je van een goed stuk vlees met een heerlijk glaasje wijn ernaast houdt, ben je écht aan het goede adres. Het is wel wat chiquer, maar echt de moeite waard.

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt (50 euro voor een stukje vlees kan ook namelijk), maar 20-25 is ook mogelijk. En ik raad je vooral aan om aan de sommelier een flesje wijn te vragen! Ze hebben daar zoveel wijnen dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Maar hij vraagt precies wat voor wijnen en smaken je lekker vind en raadt aan de hand daarvan een flesje wijn aan. De wijn was zelfs zo lekker dat ik in de stad op zoek gegaan ben naar deze wijn en deze mooi in m’n koffer mee naar huis is gegaan :-)!

RIB ligt aan de Praça do Comércio. Wat een super mooi plein is om te bezoeken!

4. Popbar

Heerlijke ijsco’s die je kan dippen in jouw favoriete dips! Op internet waren ze niet echt te vinden. Maar dit is het adresje waar wij ze gekocht hadden: Rua Bartolomeu de Gusmao 11-13. Het zit vlak bij de Castelo de S. Jorge.

5. Castelo de S. Jorge

Dit kasteel is één van de oudste overblijfselen in de stad. De ruïne van het kasteel is erg indrukwekkend, maar het mooiste is het uitzicht over de stad. Het kasteel staat op een 110 meter hoge heuvel en heeft daardoor een super mooi uitzicht over de stad. En normaal gesproken ben ik niet zo van monumenten bezoeken. Maar deze is echt zeker de moeite waard om te bezoeken!

7. Amorino

Niet perse Portugees. Want op internet zag ik dat het in meer grote steden zat. Maar het is wel echt een bezoekje waard. Het is voor het eerst dat ik 7 euro aan een ijsco heb uitgegeven. Maar dít wil je gewoon: een ijsco hoorntje met chocolade en hazelnoten, met daarbovenop een ijsco in de vorm van een roos met een macaron on top. LOVE IT! Zeker voor herhaling vatbaar!

8. Rooftop bar LX Factory

Heerlijke gin-tonics met een prachtig uitzicht. En het zit echt op een super toffe locatie. Het is een beetje het Strijp-S van Lissabon, met allerlei leuke artistieke winkeltjes. Deze rooftopbar is wel even zoeken. Als je de straat in loopt heb je ergens rechts achteraan de zijkant van een gebouw een pijl omhoog staan met de rooftopbar. Loop helemaal naar boven (ook al denk je dat je in een afgesloten iets terrecht komt). En dan kom je op de rooftopbar! Heerlijk om aan het einde van het dag nog even van de avondzon te genieten!

Mocht jij nou nog een toffe hotspot weten die ik heb gemist! Laat dit dan in de reacties hieronder achter. Zo weet ik waar ik de volgende keer naar toe moet :-)! ♥️ XX

No Comments

Leave a Reply