Kalfsrack in kruidenkorst met knoflook krieltjes & een frisse salade

Kalfsrack in kruidenkorst met knoflook krieltjes & een frisse salade




Kalfsrack in kruidenkorst met knoflook krieltjes & een frisse salade

Deze kalfsrack in kruidenkorst moet je echt een keer proberen! Zelf durfde ik eigenlijk nooit te beginnen aan zo’n groot stuk vlees. Maar als je nou eenmaal een goede vleesthermometer in huis hebt kun je zulke lekkere dingen maken! Doordat het de kalfsrack is ingepakt in een heerlijke kruidenkorst van rozemarijn, tijm, peterselie & een vleugje citroen en je hem op 90 graden in de oven langzaam tot de juiste temperatuur gaart krijg je echt een perfect mals stukje vlees!

Nog geen vleesthermometer in huis? Zelf heb ik gewoon een vleesthermometer van de IKEA, werkt perfect! Maar als je daar geen tijd voor hebt, koop hem lekker online. Deze komt vrij in de buurt bij de gene die ik heb!

Over Peter’s Farm kalfsvlees

Peter’s Farm streeft naar een natuurlijke leefomgeving voor hun kalveren. Dat betekend dat de kalveren in kuddes van ongeveer 40 kalveren leven en de dieren genoeg ruimte hebben om te spelen én om hun rust te pakken. Deze punten komen daarom ook tot uiting in de kwaliteit en smaak van het kalfsvlees. Wat zorgt voor heerlijk kalfsvlees!

En als je benieuwd bent naar een heleboel kalfsvlees recepten moet je echt eens op de website van Peter’s Farm kijken! Zo staat het recept van de kalfsribeye ook hier online! En hier kun je alle andere recepten met kalfsvlees vinden!

Zin in nog meer heerlijke diner gerechten?

En ook gek op kalfsvlees? Probeer dan eens deze kalfsribeye met een couscous salade van granaatappel, feta & munt! Of deze heerlijke kalfsoester met een rode port-bramensaus en een smeuïge aardappelpuree! Heb je meer zin in een makkelijk één-pans-gerecht? Probeer dan eens deze jambalaya met kip & chorizo. Heerlijk licht pittig door de pikante paprika kruiden!

Kalfsrack in kruidenkorst met knoflook krieltjes & een frisse salade

Kalfsrack in kruidenkorst met knoflook krieltjes & een frisse salade

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 2 personen
Cooking Time: 2 uur

Ingredients

  • Voor de kalfsrack:
  • ± 500 g kalfsrack
  • 1 el dijon mosterd
  • 25 g panko
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 6 blaadjes verse salie
  • 1 tl verse krulpeterselie
  • ½ citroen
  • peper & zout
  • bakboter
  • Voor de knoflook krieltjes:
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 500 g geschilde krieltjes
  • Voor de frisse salade:
  • 60 g sla melange
  • 125 g cherrytomaatjes
  • klein handje feta
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 el zwarte balsamico azijn
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • peper & zout

Instructions

1

Haal een half uur van te voren de kalfsrack uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.

2

Snijd de kalfsrack kruislings in en bestrooi met wat peper & zout. Verwarm in een pan wat bakboter en schroei hierin de kalfsrack aan alle kanten dicht. Haal de kalfsrack uit de pan en laat hem wat afkoelen. Bewaar de pan met boter tot later. Want hier bak je straks de krieltjes in.

3

Verwarm de oven voor op 90ºC en zet alvast een bakplaat klaar met bakpapier.

4

Rits de blaadjes tijm & rozemarijn van de takjes en hak deze samen met de blaadjes salie & krulpeterselie fijn. Pers het teentje knoflook en doe alle kruiden en de knoflook in een kommetje. Voeg hier de fijne rasp van de schil van een ½ citroen en de panko aan toe en meng alles goed door elkaar.

5

Smeer met behulp van een kwastje het vlees van de kalfsrack in met de dijon mosterd.

6

Druk de kruidenkorst goed tegen het vlees van de kalfsrack aan en leg de kalfsrack op het bakpapier.

7

Steek een vleesthermometer in het midden van de kalfsrack en bak de kalfsrack tot hij op 56ºC is gekomen. Dit zal ongeveer een uurtje duren. Leg alvast een groot stuk aluminiumfolie klaar waar je straks de kalfsrack in kunt laten rusten.

8

Als de kalfsrack op temperatuur is haal je hem uit de oven. Vouw je hem goed in aluminiumfolie en laat je hem 10 minuutjes rusten.

9

Voor de krieltjes pers je de knoflook in een knoflookpers en voeg je deze samen met de krieltjes toe aan de pan waarin je de kalfsrack gebakken hebt. Bak de krieltjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.

10

Voeg in de kom waar je de salade zo in doet de balsamico azijn & de extra vierde olijfolie aan toe. Mix door elkaar en breng op smaak met wat peper & zout.

11

Snijd de cherrytomaatjes in vieren en doe deze samen met de salade in een schaal. Roer goed door elkaar en bestrooi de salade met wat verkruimelde feta en de pijnboompitten.

12

Serveer de kalfsrack samen met de krieltjes & de salade.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply