Knakworsten kerstboompjes
Deze knakworsten kerstboompjes zijn super leuk om te maken met kids! Én je kunt ze met allerlei verschillende toppingen versieren :-D. Zo heb ik hier gekozen voor sesamzaadjes. Maar je kunt gerust ook kiezen voor maandzaadjes of juist geraspte kaas! In ieder geval zorgen ze voor een middagje pret in de keuken kan ik uit ervaring zeggen :-D!
Knakworsten kerstboompjes
Ingredients
- 8 plakjes bladerdeeg
- 1 blik knakworsten
- 1 ei
- handje sesamzaadjes
Instructions
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier.
Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om iets te ontdooien en gooi alvast het vocht van de knakworsten weg.
Als de bladerdeegplakjes iets ontdooid zijn snijd je de plakjes bladerdeeg in drieën, waarvan 1 in een triangle. Zo houd je 2 kleinere stukjes over. Herhaal dit met nog een plak bladerdeeg en leg vervolgens de ene kant van de traingle op het bakpapier. Leg de knakworst er tussen en leg de andere triangle eroverheen. Duw met behulp van een vork de randjes dicht en herhaal dit tot je knakworstjes op zijn.
Kluts een eitje los en besmeer hiermee het bladerdeeg in.
Bestrooi de sesamzaadjes over het bladerdeeg.
Bak de knakworsten kerstboompjes in ongeveer 20 min. goudbruin en gaar.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
2 Comments
Jeroen
december 18, 2019 at 19:17Die gaan we zeker maken aankomende week.
Vicky
december 19, 2019 at 20:23Lekker ????