Knakworsten kerstboompjes




Knakworsten kerstboompjes

Deze knakworsten kerstboompjes zijn super leuk om te maken met kids! Én je kunt ze met allerlei verschillende toppingen versieren :-D. Zo heb ik hier gekozen voor sesamzaadjes. Maar je kunt gerust ook kiezen voor maandzaadjes of juist geraspte kaas! In ieder geval zorgen ze voor een middagje pret in de keuken kan ik uit ervaring zeggen :-D!

Knakworsten kerstboompjes

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...
Serves: 11 kerstboompjes
Cooking Time: 40 minuten

Ingredients

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 blik knakworsten
  • 1 ei
  • handje sesamzaadjes

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier.

2

Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om iets te ontdooien en gooi alvast het vocht van de knakworsten weg.

3

Als de bladerdeegplakjes iets ontdooid zijn snijd je de plakjes bladerdeeg in drieën, waarvan 1 in een triangle. Zo houd je 2 kleinere stukjes over. Herhaal dit met nog een plak bladerdeeg en leg vervolgens de ene kant van de traingle op het bakpapier. Leg de knakworst er tussen en leg de andere triangle eroverheen. Duw met behulp van een vork de randjes dicht en herhaal dit tot je knakworstjes op zijn.

4

Kluts een eitje los en besmeer hiermee het bladerdeeg in.

5

Bestrooi de sesamzaadjes over het bladerdeeg.

6

Bak de knakworsten kerstboompjes in ongeveer 20 min. goudbruin en gaar.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




2 Comments

  • Reply
    Jeroen
    december 18, 2019 at 19:17

    Die gaan we zeker maken aankomende week.

    • Reply
      Vicky
      december 19, 2019 at 20:23

      Lekker ????

    Leave a Reply