Langoustines met tijm & citroen

Langoustines met tijm & citroen




Langoustines met tijm & citroen

Langoustines met tijm & citroen

Langoustines met tijm & citroen

Print Recipe
Serves: 3-4 personen Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • 700 g langoustines van Super Choice, ontdooid
  • 25 ml extra vierge olijfolie
  • 1 tl verse tijm (± 3 takjes)
  • 1 tl citroensap
  • ½ lente-ui
  • peper & zout
  • evt. extra citroenpartjes ter garnering

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier.

2

Snij het middenstuk van de lente-ui fijn en snij ook de blaadjes tijm fijn. Meng deze samen met de extra vierge olijfolie, citroensap en wat peper & zout door elkaar en zet deze aan de kant tot gebruik.

3

Leg de langoustines op een snijplank en snijd deze net achter de kop doormidden richting de staart met een keukenmes. Vouw de langoustine open en verwijder vervolgens het darmkanaal. Leg de langoustine op de bakplaat en herhaal dit bij alle langoustines.

4

Bestrijk de langoustine licht met behulp van een kwastje met de citroen-tijm olie.

5

Bak de langoustines 6-8 min. in de oven tot deze gaar zijn.

6

Als ze uit de oven komen bestrijk je ze nog een keer met de citroen-tijm olie. Serveer op een mooie schaal met eventueel wat extra citroenpartjes ter garnering.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply