Lijnzaadcrackers

Lijnzaadcrackers

Wist je dat lijnzaadcrackers eigenlijk heel makkelijk te maken zijn? Je hoeft alleen maar de zaden te mengen met een bepaalde hoeveelheid water, even laten trekken en vervolgens een klein half uurtje bakken in de oven. Snijd ze in stukjes en je hebt heerlijke crackers voor de komende dagen!

Ik deel hieronder mijn recept van lijnzaadcrackers, maar ga gerust experimenteren met verschillende soorten & hoeveelheden zaden! Vind jij dus zonnebloempitten helemaal te gek? Deze kun je gerust veel meer toevoegen. Kijk alleen wel als je het water toevoegt dat wel alles nat is geworden. Voeg anders nog wat extra water toe.

Lijnzaadcrackers

Print Recipe
Serves: 1 uur Cooking Time: 12-24

Ingredients

  • 100 g gebroken lijnzaad
  • 40 g heel lijnzaad
  • 70 g zonnebloempitten
  • 70 g pompoenpitten
  • 25 g sesamzaad
  • ½ tl fijn zout
  • 200 ml water

Instructions

1

Doe alle zaden, pitten en zout in 1 kom. Voeg het water toe en meng alles tot één geheel. Zet het voor 30 min. aan de kant en roer er af en toe in.

2

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier en zet aan de kant tot gebruik.

3

Verdeel de zaden & pitten over de bakplaat en druk ze met een natte lepel stevig aan. Zorg dat je een mooie dunne bodem krijgt van ongeveer 3 mm.

4

Bak ze in 25 min. goudbruin.

5

Snijd ze direct in stukken en laat ze geheel afkoelen op de bakplaat.

6

Bewaar ze in een luchtdichte doos.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply