Marula gin

Marula Gin
Marula gin

Dit heerlijke pareltje is gemaakt in België en is geïnspireerd door de Marula boom in Namibië, wat ook wel de olifantenboom genoemd wordt. Dit komt doordat olifanten deze vrucht graag eten en net als wij: ze worden er dronken van. Dit komt doordat de Marula vrucht in hun maag begint te gisten.

Geïnspireerd door dit fenomeen hebben de makers besloten om een nieuwe gin op de markt te zetten op basis van het marula fruit uit Namibië. En na twee jaar experimenteren kwam in 2015 de Marula gin op de markt.

Marula Gin

Smaak & aroma

De Marula gin bestaat onder andere uit de marula vrucht uit Namibië, jeneverbessen uit Toscane, lavendel uit de Provence, rozenblaadjes uit Bulgarije, koriander uit India en oranjebloesem uit Spanje. De mix van deze fijne ingrediënten van over de hele wereld resulteert in een sensuele gin met een exotisch tintje.

Combinaties

Probeer de gin te combineren met een wat neutrale tonic zoals de Fever Indian Tonic waar je hele zachte smaken hebt van sinaasappel of juist de Fever Tree Clementine Cinnamon die een mooie ronde & iets wat zoete smaak heeft van Clementine (dit is een mandarijn zonder pitjes) & kaneel.

Voeg smaken toe die al in de gin-tonic zitten zoals sinaasappel & kaneel, grapefruit & jeneverbes of juist grapefruit & lavendel! Zodat ze de smaken versterken. Zo kun je ook kiezen voor wat rozenblaadjes of korianderzaad!

Marula Gin

Wat vonden wij?

Als je ons nu vraagt, wat is je favoriete gin? Dan zeggen we allebei: de Marula gin! Het is ook niet voor niets dat we deze regelmatig weer opnieuw in huis moeten halen. Toen ik deze gin voor het eerst geproefd had op het terras in Goes, waar ik overigens allereerst de Pomegranate variant van besteld, maar goed. Kreeg ik hem met sinaasappel& kaneel. En dat is ook echt onze favoriete smaak! Ik ben blij dat de serveerster het verkeerd verstaan had ;-), want deze is nu niet meer uit onze voorraad weg te slaan!

Hij heeft veel meer diepgang dan de meest standaard gin’s en heeft een wat zoetere smaak door de citrus en een wat fruit-nootsmaak op het einde. Heerlijk! Zeker in combinatie met sinaasappel & kaneel vinden wij dit een toppertje! Daarom ook een 8,5.


Wil je meer gin inspiratie? Check dan deze pagina!

Heb jij nou ook gelijk zin in deze gin-tonic na het lezen van dit artikel? Tag mij via Instagram of Facebook! Dat vind ik echt super leuk om te zien! En heb jij nog meer leuke smaakcombinaties die je hiermee kunt maken? Laat het weten in de reacties! Dan voeg ik ze aan dit bericht toe! X
No Comments

Leave a Reply