Meringue kerstboompjes met chocolade

Meringue kerstboompjes met chocolade
Meringue kerstboompjes met chocolade

Deze meringue kerstboompjes met chocolade zijn super leuk om tijdens de kerst feestdagen te maken! Juist met de kids, of gewoonweg alleen net als mij omdat ze gewoon te leuk zijn :-D! Je kunt ze lekker bij de borrel eten, maar ook juist in je kerstdessert! Maak dan bijvoorbeeld een klassieke dame blanche. Heerlijk vers vanille roomijs met warme chocolade en bovenin steek je deze meringue kerstboompjes! Ik weet zeker dat de kids super trots zullen zijn als ze dit kerstdessert op tafel toveren!

De lekkerste combinaties!

De meringue kerstboompjes kun je versieren met allerlei versiersels die jij lekker vindt! Dus kies bijvoorbeeld voor de variant zoals op de foto’s met Deze meringue kerstboompjes met chocolade zijn super leuk om tijdens de feestdagen te maken! met rode & zilveren kraaltjes. Of kies juist voor melk chocolade met gehakte hazelnoten, of juist witte chocolade met karamelblokjes! Voor welke combinatie je dan ook gaat, het gaat super lekker zijn! En wil je helemaal los gaan? Voeg dan een druppeltje groene kleurstof toe aan de meringue en versier de kerstboompjes met witte chocolade en allerlei verschillende kleuren sprinkles!

Nog meer kerstideeën nodig?

Wil je tijdens kerst helemaal los gaan? Maak dan bijvoorbeeld als voorgerecht deze carpaccio met buffelmozzarella, als hoofd deze heerlijk malse kalfsoester met rode port-bramen saus! En om je dessert af te sluiten kun je deze meringue krans met lemoncurd & passievrucht maken! Één ding is zeker! Je kerstdiner zal gegarandeerd een succes worden!

Meringue kerstboompjes met chocolade

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 10 boompjes
Cooking Time: 30 min. + 2,5u wachttijd

Ingredients

  • 100 ml eiwit
  • 130 g kristalsuiker
  • 200 g pure chocolade
  • 10 stokjes
  • bakdecoratie

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 100°C en bekleed alvast 2 bakplaten met bakpapier.

2

Klop het eiwit schuimig en voeg daarna in 3 delen de suiker toe. Als de suiker volledig is opgenomen voeg je pas het volgende deel toe. Klop nu de meringue op in de hoogste stand voor 8 minuten.

3

Doe de meringue in een spuitzak met evt. een spuitmondje en spuit de kerstboompjes nu op het bakpapier. Doe eerst een eerste rij, steek daarna de stokjes er in het midden in en spuit daarna de volgende rij. Als je ze allemaal achter elkaar spuit heb je kans dat je de boompjes zo onder elkaar spuit dat je de de stokjes er vervolgens niet meer in kunt doen.

4

Bak de kerstboompjes voor 2,5 uur in de oven. Haal ze daarna eruit en laat ze volledig afkoelen op de bakplaat. Als ze afgekoeld zijn haal je de kerstboompjes voorzichtig van het bakpapier los en laat ze vervolgens op het bakpapier liggen.

5

Hak de chocolade grof en smelt de chocolade au-bain-marie. Maak met behulp van een lepel de chocolade strepen over de meringue. Versier ze vervolgens met de decoratie die jij wilt en laat de chocolade volledig uitharden.

6

Snijd voor je de boompjes van het bakpapier af wilt pakken de grote stukken chocolade die er naast ligt wel even door met behulp van een mesje. Anders heb je een grote kans dat ze zullen breken als je ze oppakt.

Notes

*extra nodig: spuitzak


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments

Leave a Reply