Nolet’s Silver Gin

Vicky van Dijk | Nolet's Silver Gin
Nolet’s Silver Gin

Deze Nolet’s Silver Gin komt uit de familie Nolet. Het familieverhaal wat in 1691 begon in Schiedam met Joannes Nolet. De locatie bewust gekozen, zodat hij dicht bij de Noordzee en de grote graanveilingen zat. De familie Nolet bewaakt al meer dan 325 jaar de smaak en de kwaliteit van alles wat Nolet Distillery verlaat: Ketel One Vodka, Ketel 1 Jenever en Nolet’s Gin. Al elf generaties lang weten ze de oude tradities te combineren met moderne technieken om de smaak en kwaliteit van elke fles te garanderen. En het recept? Dat is geheim en wordt van vader op zoon. Generatie op generatie doorgegeven.

De zonen van de elfde generatie werkten samen met hun vader Carolus Sr. om Nolet’s Silver te creëren. Nolet’s Silver is een onmiskenbaar moderne kijk op gin, die smaak en voorkeuren van een nieuwe generatie weerspiegelt.

Nolet's Silver Gin

Smaak & aroma

Nolet’s Silver Gin bevat een unieke combinatie van plantaardige ingrediënten die nog nooit eerder in gin zijn gebruikt. Namelijk een combinatie van jeneverbes, tarwe, limoen, iriswortel, zoethout, perziken, frambozen & Turkse rozen. De gin is vanuit dat standpunt dan ook gemaakt voor een nieuwe generatie gin-drinkers.

Deze ultra premium gin is een typische fruitige-florale gin met aroma’s van rozen, perzik & braambes. De smaak is op zijn minst verrassend te noemen voor een gin en wijkt af van de traditionele jeneverbessen. Ondanks zijn hoge alcholpercentage van 47,5% is deze gin behoorlijk zacht.

Combinaties

Combineer deze gin met een neutrale tonic. Fruitig kan ook, maar dan wordt de gin-tonic gelijk wat zoeter. Serveer met bijvoorbeeld een Indian Tonic in combinatie met jeneverbes en framboos. Of kies voor een heerlijk fruitig boeket van framboos & perzik.

Vicky van Dijk | Nolet's Silver Gin
Vicky van Dijk | Nolet's Silver Gin

Wat vonden wij?

Deze gin hebben wij voor het eerst op terwijl we in het zonnetje op een strandpaviljoen zaten. Nou je kunt je voorstellen dat was heeeeerlijk! En ik weet ook nog toen ik hem voor het eerst dronk dat ik hem heel verrassend vond. En vooral verrassend lekker. De gin is heerlijk zacht en bloemig. Maar vooral heel erg rijk van smaak. Het is net of je wordt meegenomen naar je favoriete zomerse avond met heerlijke toetjes en bloemen op tafel! Zeker een aanrader als je van wat florale & zoetere gin houdt!


Wil je meer gin inspiratie? Check dan deze pagina!

Heb jij nou ook gelijk zin in deze gin-tonic na het lezen van dit artikel? Tag mij via Instagram of Facebook! Dat vind ik echt super leuk om te zien! En heb jij nog meer leuke smaakcombinaties die je hiermee kunt maken? Laat het weten in de reacties! Dan voeg ik ze aan dit bericht toe! X
No Comments

Leave a Reply