Panda Organic Gin

Panda Organic Gin
Panda Organic Gin

De Panda Organic Gin is ontstaan vanuit een gemeenschappelijke passie voor sterke dranken van hoge kwaliteit. Vier vrienden besloten zich te verenigen om een unieke gin te creëren. Na een zoektocht van 8 maanden creëerden ze de éérste op lychee gebaseerde gin wereldwijd: de Panda Gin. Deze gin wordt op een traditionele wijze geproduceerd in een van de oudste distilleerderijen van België en profiteert hier ook van het water van de Hoge Venen, dat bekend staat als één van de zuiverste van Europa.

Het is ook niet voor niets dat deze Panda Gin al meerdere prijzen op zijn naam heeft. Zo hebben ze al een dubbele medaille van de beroemde CWSA 2020 competition, 2 sterren van ITQI 2018, bronzen medaille op de Word Gin Awards 2021, IF design award 2021 en een bronzen medaille op de World Trophy 2021

Panda Organic Gin

Smaak & aroma

Als je de fles alleen al opent ruik je een heerlijk boeket aan florale geuren. Deze Panda Organic Ginis heerlijk verfijnd zacht, verfrissend en fruitig. De delicate lycheesmaak wordt aangevuld met ingrediënten zoals kers, sinaasappelschil, basilicum, rozemarijn, Chinese steranijs, jeneverbessen & zuiver water uit de Hoge Venen.

Combinaties

Deze Panda Organic Gin kan je perfect puur drinken, maar is ook de perfecte basis voor verschillende cocktails & gin tonics. Het liefst drink ik deze natuurlijk als een gin tonic met bijvoorbeeld wat tijm. Maar de combinatie met sinaasappel & jeneverbessen of rozemarijn & sinaasappel is ook echt fantastisch. Drink deze gin met een neutrale premium tonic van bijvoorbeeld Fever Tree of juist van Thomas Henry.

Wil je nou deze gin proberen in een cocktail? De Panda Gin heeft meerdere cocktails op hun eigen website staan. Zo hebben ze bijvoorbeeld een Panda Mojito met honing & verse basilicum of White Panda met Peach likeur, melk & grapefruit!

Panda Organic Gin

Wat vonden wij?

Deze gin viel gelijk op in onze smaak-collectie. De Panda Gin is zo heerlijk zacht en verfijnd van smaak echt een aanrader om deze een keer uit te proberen! Heerlijk fris en perfect om te drinken terwijl de eerste zonnestralen je gezicht raken!

Wij geven deze gin dan ook een 8,5. Echt een aanrader om in je collectie te hebben: verrassend, verfrissend en zo heerlijk verfijnd van smaak. Een heerlijk biologisch florale gin!


Wil je meer gin inspiratie? Check dan deze pagina!

Heb jij nou ook gelijk zin in deze gin-tonic na het lezen van dit artikel? Tag mij via Instagram of Facebook! Dat vind ik echt super leuk om te zien! En heb jij nog meer leuke smaakcombinaties die je hiermee kunt maken? Laat het weten in de reacties! Dan voeg ik ze aan dit bericht toe! X
No Comments

Leave a Reply