Pasta pomodori met mozzarella-kipfilet




Pasta pomodori met mozzarella-kipfilet

Pasta is echt één van mijn favoriete gerechten! En misschien ook wel de makkelijkste :-). Met zo weinig ingrediënten kun je zo iets lekkers op tafel toveren! Ik heb deze tagliatelle gemaakt in een simpele maar echt super lekkere tomaten (ofwel pomodori) saus. Op smaak gebracht met italiaanse kruiden en pesto. Daarbovenop heb je een lekker stukje kipfilet waar de mozzarella helemaal omheen gesmolten is. Mjam! Echt een aanrader! 

Pasta pomodori met mozzarella-kipfilet

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 30 minutes

Ingredients

  • 2 kipfilets (± 300 g)
  • 160-180 g tagliatelle
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 sjalotje
  • ½ - 1 rode peper
  • 2 tl pesto
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1 el italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie
  • evt. verse basilicum ter garnering

Instructions

1

Verwarm in een pannetje een scheutje olijfolie. Snijd ondertussen het sjalotje en de peper fijn en voeg deze hieraan toe. Fruit deze voor 1-2 minuten. Pers daarna de teentjes knoflook in de knoflookpers en voeg deze hieraan toe. Bak dit nog 1-2 minuten mee.

2

Voeg de gepelde tomaten, italiaanse kruiden en pesto toe aan het pannetje en laat dit op een laag vuurtje pruttelen voor 20 min. Hak af en toe met je lepel de gepelde tomaten in stukjes.

3

Kook ondertussen de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking gaar.

4

Breng de kipfilet op smaak met peper en zout en bak deze in 10-12 min. gaar. Keer de kipfilet regelmatig.

5

Snijd de mozzarella in lange plakken en leg deze de de laatste 4 minuutjes op de kipfilet. Leg een deksel op de pan en laat de kipfilet nu op een laag vuurtje doorgaren. Zorg ervoor dat de mozzarella geheel gesmolten is. Is dit nog niet het geval na 4 min? Laat de kipfilet dan wat langer in de pan op een laag vuur.

6

Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout.

7

Als de tagliatelle gaar is voeg je de tomatensaus en tagliatelle bij elkaar in één pan. Roer goed door elkaar.

8

Schep de tagliatelle met de saus op de borden en leg hier bovenop de kipfilet. Garneer eventueel met wat verse basilicumblaadjes.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply