Granola met pecannoten, amandelen en kokos

Vicky van Dijk | Granola met pecannoten, amandelen en kokos
Zelf granola maken is echt super makkelijk! En zelf vind ik het altijd fijn dat ik zelf weet wat er in zit. Zo heb ik aan deze mix enkel kaneel toegevoegd en daarna gebakken in de oven. De geroosterde smaak van de havermout en noten is zo heerlijk in combinatie met een lekker bakje frisse kwark of yoghurt! Probeer gerust je eigen mix uit! Dit recept is een mix die ik vaak gebruik omdat ik dit in huis heb. Maar ik als wat ingrediënten op zijn, mix ik gewoon door elkaar wat ik in huis heb. Meng alles door elkaar, voeg wat kaneel toe. En bak ik het nog voor 25 min. in de oven! Bewaar het wel op een luchtdichte plek zodat je er lekker lang van kunt genieten! 

Granola met pecannoten, kokos en verschillende zaden

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 450 g
Cooking Time: 45 minutes

Ingredients

 • 250 g havervlokken
 • 75 pecannoten
 • 75 g amandelen
 • 75 zonnebloempitten
 • 75 g lijnzaad
 • 50 g pompoenpitten
 • 50 g geraspte kokos
 • 2 tl kaneel

Instructions

1

Verwarm de oven op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Mix alle ingrediënten in een kom goed door elkaar en verdeel het over de bakplaat. Zorg wel dat je een dunne laag hebt op de bakplaat, anders rooster je alleen de bovenkant. Bak het anders in 2 of meerdere keren af. Bak voor 25 min. in de oven.

3

Laat de granola mix afkoelen en bewaar het op een luchtdichte plek.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien! 
1 Comment

 • Reply
  Nicole
  juli 25, 2017 at 19:26

  Ik ben ook dol op zelfgemaakte granola! En heb toevallig vorige week ook een recept voor granola gepost op mijn blog ;)

 • Leave a Reply