Praline & karamel chocolademousse
Praline & karamel chocolademousse

Deze maand zijn de nieuwe smaken van Côte d’Or gelanceerd: BonBonBloc Melk Praliné & Karamel en BonBonBloc Extra Puur Truffel & Cacao. Nou heb ik aan jullie via Instagram gevraagd van welke smaak ik een chocolademousse moest maken. En werd er met ruime meerderheid gekozen voor de praline & karamel! 

Het is wel een vrij rijke volle mousse. Dit komt door de praline & karamel die in de BonBonBloc zit. Maar dit maakt hem ook net extra lekker! Dus voor deze mousse heb ik gekozen voor kleine porties, maar mocht je hem gewoon lekker groot willen. Vul de schaaltjes met zoveel mousse als je wilt! #loveit 

 

Praline & karamel chocolademousse

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...
Serves: 6-8 porties
Cooking Time: 6,5 uur

Ingredients

  • 250 g BonBonBloc Praline & Karamel
  • 250 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 3 eieren
  • snufje zout

Instructions

1

Je gaat de chocolade au-bain-marie smelten. Zet hiervoor een metalen of glazen kom op een pannetje met een laagje water (zorg dat het water de onderkant van de schaal niet raakt). En breng het water aan de kook. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in de kom. Roer af en toe tot alles is gesmolten.

2

Splits de eieren en klop in een andere vetvrije kom het eiwit samen met de suiker stijf.

3

Klopt in een andere kom de slagroom net niet stijf.

4

Voeg zodra de chocolade gesmolten is de eierdooier toe en het snufje zout. Roer goed door elkaar en voeg vervolgens de helft van het opgeklopte eiwit toe. Spatel er voorzichtig doorheen en voeg vervolgens het chocolade mengsel toe aan de andere helft van het eiwit.

5

Voeg in 2 delen ook de slagroom toe aan het chocolademengsel en spatel door elkaar heen tot alles goed gemengd is.

6

Verdeel de mousse over 6-8 glaasjes en zet ze voor minimaal 6 uur in de koelkast om te laten opstijven.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments

Leave a Reply