Quesadilla met kip & paprika




Quesadilla met kip & paprika

Ik weet nog goed dat ik een paar jaar terug in de keuken werkte bij een festival. Hier moest ik de quesadilla’s maken en verkopen.. En die waren echt zo lekker! De smaak & geur is me altijd bij gebleven. Zo stonden ze al heel lang op m’n bucketlist om een keer te maken en nu is het er eindelijk van gekomen! Yum!

Ze zijn heerlijk krokant aan de buitenkant en van binnen heb je in mexicaanse kruiden gemarineerde kip met paprika. Love it! Serveer de quesadilla met een dip van zure room en lente-ui. Echt een aanrader! 

Quesadilla met kip & paprika

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 2-3 personen
Cooking Time: 30-40 minuten

Ingredients

  • 4 grote tortilla wraps
  • 2 paprika's (rood, geel of oranje)
  • 2 kipfilet (± 300 g)
  • 2 sjalotjes
  • 160 g geraspte jonge belegen kaas
  • 1 lente-ui
  • 125 g zure room
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1½ tl komijnpoeder
  • ½ tl cayenne peper
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • peper + zout

Instructions

1

Snijd de kipfilet in blokjes. Pers het teentje knoflook en marineer de kipfilet in de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper, oregano en knoflook. Breng op smaak met wat peper en zout en laat de kipfilet min. 30 minuten marineren. Je kunt dit ook alvast gerust 4 uur van te voren doen, zo kunnen de smaken er goed in trekken.

2

Verwijder de zaadlijsters uit de paprika en snijd de paprika's in blokjes. Leg aan de kant tot gebruik.

3

Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak deze aan de buitenkant in ongv. 2-3 min dicht.

4

Snijd de 2 sjalotjes in stukjes en roerbak deze in een pan met wat olijfolie voor 1 min.

5

Voeg de paprikablokjes toe en bak alles nog onov. 5 min. tot de kipfilet gaar is.

6

Verwarm in een pan wat olie. Zorg dat de hele pan goed bedekt is. Leg een wrap er in en doe de helft van de kip-paprika vulling erop. Verdeel de helft van de geraspte kaas eroverheen en leg de wrap er bovenop.

7

Bak de wrap aan 1 kant tot hij goud bruin is. Leg een bord op de wrap om deze om te draaien en schuif hem via het bord weer terug in de pan om de andere kant goudbruin te bakken.

8

Snijd de lente-ui in kleine stukjes en roer de zure room los in een bakje. Meng de lente-ui door de zure room en serveer deze naast de quesadilla's.

9

Snijd de quesadilla in vieren en serveer direct. Eetsmakelijk!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply