Quiche met chorizo, prei en cherrytomaatjes




Quiche met chorizo, prei en cherrytomaatjes

Vroeger heb ik ooit een quiche gemaakt met deze ingredienten en die was zo onwijs lekker. Dat ik hem nu heb proberen na te maken! En het is echt precies zoals ik me voorstelde: heerlijk krokant aan de buitenkant, van binnen de kruidige smaak van de chorizo met de prei en bovenop de heerlijk zoete cherrytomaatjes. 

Heb je nou over? Vries de quiche dan gewoon in! Laat hem ontdooien als je hem weer wilt eten en doe hem eventjes in de oven om op te warmen. Of neem hem mee als lunch, ook echt een aanrader!

Quiche met chorizo, prei en cherrytomaatjes

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...
Serves: 4-6 personen
Cooking Time: 1,5 uur

Ingredients

  • 6 plakjes bladerdeeg voor quiche
  • 225 g chorizo
  • 4 eieren
  • 5 prei
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 handjes basilicumblaadjes
  • 100 g geraspte kaas
  • 250 g cherrytomaatjes aan de tak
  • peper

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Snijd de chorizo in plakjes en daarna in vieren. Bak ze op middelhoog vuur voor ongeveer 4 minuten en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Bewaar wel de olie die is vrijgekomen tijdens het bakken in de pan. Deze heb je zo nodig om de prei in te bakken.

3

Snijd de prij in halve ringen. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak deze fijn. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en hak deze grof.

4

Roerbak de prei, rozemarijn en de basilicumblaadjes voor 5 minuten in de olie van de chorizo.

5

Leg de blaadjes bladerdeeg uit zodat ze iets kunnen ontdooien. Smeer de bakvorm in met wat boter en verdeel daarna het bladerdeeg over het bakblik zodat alles bedekt is. Zorg dat het bladerdeeg elkaar iets overlapt zodat er geen gaten ontstaan.

6

Mix in een hoge bak de eieren, een handje basilicumblaadjes en wat peper met de staafmixer door elkaar.

7

Verdeel de chorizo over de bodem van de quiche.

8

Meng de prei met de geraspte kaas en verdeel deze in de quiche vorm.

9

Giet het ei-basilicum mengsel over de quiche en leg hierboven op de cherrytomaatjes.

10

Bak de quiche in 50-60 min. gaar. Laat iets afkoelen voor je hem serveert.

Notes

Extra nodig: bakvorm + staafmixer


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply