Rauwe andijviestamppot met spekjes & rookworst

Rauwe andijviestamppot met spekjes & rookworst

Stampot is één van mijn favoriete gerechten in de winter. Het liefst eet ik deze variant meerdere keren per maand. Vroeger at (en voornamelijk kende) ik eigenlijk alleen maar boerenkool, maar die heeft sinds mijn studententijd plaats gemaakt voor andijvie. En dan rauwe andijvie #loveit! Heerlijke romige aardappelen in combinatie met zoute spekjes en knapperige andijvie. Mij mag je er voor wakker maken!

Zelf vind ik het heerlijk om er nog wat chilipoeder aan toe te voegen. Dit geeft het gerecht net wat meer pit. Hou je hier nou niet van? Dan kun je dit gerust weglaten.

Binnenkort kunnen je van mij nog wel wat meer stampotgerechten verwachten! Je hebt zoveel leuke variaties die je kunt maken, spruitjes – sla of juist zoete aardappel! #mjam Dus snel nog meer heerlijke recepten!

Rauwe andijviestamppot met spekjes & rookworst

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 650g kruimige aardappelen
  • flinke hand andijvie
  • 1 rookworst
  • 150 g spekreepjes
  • 75 ml kookroom
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • klontje boter (ca. 10g)
  • flinke snuf chilipoeder
  • maggi
  • peper + zout

Instructions

1

Breng een pan met water aan de kook voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd deze door tweeën. Zodra het water kookt voeg je de aardappelen hier aan toe en kook ze in 15-20 minuten gaar.

2

Vermoedelijk moet je nu ook een pan water tegen het kookpunt aanbrengen voor je rookworst. Kijk even naar de gebruiksaanwijzing van jouw rookworst op de verpakking.

3

Snijd het sjalotje in halve ringen en pers de teentjes knoflook. Verwarm in een pan de boter tot deze volledig is gesmolten. Bak hierin het sjalotje 2 min. en voeg vervolgens de geperste knoflook toe. Fruit deze nog 1 min. mee. Voeg hierna de spekjes toe en bak het geheel nog 5 minuten tot de spekjes goed zijn door gegaard. Breng op smaak met wat peper.

4

Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en stamp ze met behulp van een stamppot stamper fijn. Voeg de kookroom toe en roer goed door.

5

Voeg de spekjes en al het bakvet toe aan de stamppot en voeg vervolgens de andijvie toe en roer goed door. Breng op smaak met wat chilipoeder naar smaak en eventueel nog wat peper.

6

Serveer de stamppot met de rookworst en eet smakelijk!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply