Red velvet crinkle cookies

red velvet crinkle cookies




Red velvet crinkle cookies

De naam zegt het al: Red velvet crinkle cookies, of wel kreukel koekjes! Naast dat ze echt fantastisch smaken, gaat het bij deze koekjes voornamelijk om de witte crinckle laag van poedersuiker! Wat ze er super leuk uit ziet! Doordat je het koekjes deeg nadien dubbel in een royale laag van poedersuiker rolt krijg je als ze klaar zijn met bakken zo’n leuke laag van poedersuiker over je koekjes heen!

Wat ik wel als tip mee kan geven. Doe het echt royaal, want anders zie je het effect van de crinckle cookies niet op het einde. Zie je nou dat poedersuiker al bijna weg is als ze nog maar op de helft van de baktijd zitten? Je kunt een beetje smokkelen door dan gelijk terwijl ze nog in de oven zitten er nog een laagje poedersuiker overheen te gooien. Je oven komt er dan ook een kleine beetje onder te zitten, maar dat is een zorg voor later!

De smaak van deze red velvet cookies is echt heerlijk smeuïg met een lichte chocoladesmaak die er doorheen komt. Het is maar goed dat ik een heleboel maar vrienden en familie had gebracht, want ze waren echt goddelijk. Ik kon er zo een heleboel achter elkaar opeten!

Zin in nog meer lekkere koekjes?

Probeer dan eens deze heerlijke zachte chocolate chip cookies! Of lekker oer-Hollands met deze kletskoppen! En ben je dol op kokos? Dan moet je echt eens deze smeuïge kokosmakronen proberen!

red velvet crinkle cookies
red velvet crinkle cookies
red velvet crinkle cookies
red velvet crinkle cookies

Red velvet crinkle cookies

Print Recipe
Serves: 18 koekjes Cooking Time: 45 min.

Ingredients

  • 120 g boter, op kamertemperatuur
  • 100 g kristalsuiker
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • rode kleurstof
  • 260 g bloem
  • 40 g cacaopoeder
  • 1½ tl bakpoeder
  • flinke snuf zout
  • ± 150 g poedersuiker

Instructions

1

Bekleed alvast 2 bakplaten met bakpapier en verwarm de oven voor op 175°C.

2

Mix de boter samen met de kristalsuiker en de lichtbruine basterdsuiker luchtig.

3

Voeg vervolgens 1 voor 1 tot ze zijn opgenomen de eieren toe.

4

Voeg het vanille-extract en de kleurstof toe. Waarschijnlijk heb je van de kleurstof maar een klein puntje nodig. Maar kijk even tot je de gewenste rode kleur hebt bereikt.

5

Zeef vervolgens de bloem, cacaopoeder, bakpoeder & het zout en voeg dit vervolgens toe aan het koekjesdeeg. Meng goed door elkaar tot één geheel.

6

Zet in een bakje alvast het poedersuiker klaar.

7

Maak nu bolletjes van ongeveer 30 g per stuk. Rol deze één keer in de poedersuiker en leg ze op de bakplaat. Zorg voor genoeg ruimte er tussen want de koekjes zakken uit. Als al het koekjesdeeg op is rol je de bolletjes nog een keer royaal in poedersuiker. Zorg dat de koekjes echt goed in de poedersuiker gerold zijn, waarbij er eigenlijk teveel op zit. Maar dit is niet teveel. Hierdoor krijg je straks die mooie witte laag aan de buitenkant.

8

Bak de koekjes in 12 min. gaar in de oven. Laat ze iets afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna voorzichtig met bakpapier en al over op een rooster. Ze zijn namelijk nog zacht, als je dit niet voorzichtig doet gaan ze kapot. Laat ze volledig afkoelen op het rooster.

9

Bewaar ze in een luchtdichte doos!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply