Scholfilet met witte wijn-citroensaus

Scholfilet met witte wijn-citroensaus




Scholfilet met witte wijn-citroensaus

Nu het zonnetje zo weer heerlijk schijnt moet je echt eens deze scholfilet met witte wijn-citroensaus proberen. Heerlijk fris en zeker met deze warme dagen heb ik juist meer zin in gezondere & frisse maaltijden. En je hebt deze scholfilet ook nog eens binnen 30 minuten op tafel getoverd. Heerlijk!

Scholfilet met witte wijn-citroensaus

Zin in nog meer lekkere visgerechten?

Maak dan eens deze wokgarnalen in tomatensaus met paprika, courgette & rijst! Royaal gevuld met groenten en heerlijk op smaak door de paprika & oregano. Of maak eens deze heerlijk simpele taco’s met scampi fritti, avocado & een Sriracha mayonaise. Heerlijk om binnen no-time op tafel te zetten!

Scholfilet met witte wijn-citroen saus

Print Recipe
Serves: 2 p. Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • 300 g scholfilet van Super Choise, ontdooid
  • klein scheutje olijfolie
  • klein klontje boter
  • Voor de witte wijn-citroensaus:
  • 125 ml visfond
  • 125 slagroom
  • 50 ml witte wijn
  • sap van ¼ citroen
  • peper & zout
  • klein klontje boter
  • Extra garnituren:
  • 350-400 g Pom' Duchesse
  • 400 g sperziebonen

Instructions

1

Verwarm de oven voor voor de Pom' Duchesse en bak deze af zoals op de verpakking staat aangegeven.

2

Breng wat water aan de kook. Dop alvast de sperziebonen en kook de sperziebonen in 6-8 min. gaar

3

Doe voor de witte wijn-citroen saus de fond & wijn in een steelpannetje en kook deze op hoog vuur tot de helft in. Als de fond is ingekookt voeg je hierna de room toe en voeg het sap van sap van ¼ citroen toe. Proef de saus en breng op smaak met wat peper & zout. Hou je erg van citroen? Voeg dan eventueel nog wat meer citroensap toe.

4

Dep de scholfilet met wat keukenpapier droog. Verwarm een klein scheutje olijfolie en klein klontje boter in een pan en bak hierin de scholfilet in 5-6 min. gaar. Schud af en toe zachtjes met de pan zodat de vis niet aan de pan aanbakt. Draai de scholfilet halverwege.

5

Verwarm in een andere pan een klein klontje boter en bak hierin de sperzieboontjes 1-2 min. Bestrooi met wat peper & zout.

6

Verwarm de witte wijn-citroen saus en voeg als laatste een klein klontje boter toe aan de saus. Roer tot deze volledig is opgenomen en serveer de scholfilet met de witte-wijn citroensaus, sperzieboontjes & Pom' duchesse.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply