Pittige Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Deze Spaanse gehaktballetjes zijn echt heerlijk om te eten als je een leuk tapas avondje gaat doen met vrienden en/of familie! Of kies er juist voor om de gehaktballetjes met pasta (en wat rucola!) te serveren en je hebt een heerlijke avondmaaltijd! De gehaktballetjes zijn lekker pittig met een heerlijk zoete tomatensaus. Super simpel om te maken, maar echt onwijs lekker!
Pittige Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Ingredients
- 500 g half-om-half gehakt
- 2 eieren
- 2 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 4 el gedroogde peterselie
- 1 el chilivlokken
- 4 el paneermeel
- 2 blikken tomatenblokjes
- 2 el rode wijnazijn
- 1 el maizena
- peper en zout
Instructions
Snijd de sjalotjes fijn en pers de teentjes knoflook. Voeg deze samen met de eieren, peterselie, chilivlokken, paneermeel en naar smaak peper en zout toe aan het gehakt en meng goed door elkaar. Is je gehakt nog te nat? Voeg dan wat extra paneermeel toe. Zet het gehakt afgedekt voor minimaal 30 min. in de koelkast om te marineren.
Kneed er met je handen kleine gehaktballetjes van.
Verwarm in een pan wat olie en voeg hier de gehaktballetjes aan toe. Bak ze aan de buitenkant goudbruin.
Voeg de tomatenblokjes, rode wijnazijn, maizena toe aan de gehaktballetjes en roer goed door elkaar. Laat het 20-25 min. zachtjes sudderen.
Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
2 Comments
Jeroen
februari 7, 2018 at 08:17Dit recept laatst gemaakt met pasta. Verrukkelijk ?
Vicky
februari 7, 2018 at 10:48Yayyy! Super leuk om te horen :-)!