Spaghetti met truffel, rucola & parmezaanse kaas
Truffel is één van die ingrediënten waar ik echt gek op ben. Als ik ergens truffel op de kaart zie staan, bestel ik het eigenlijk iedere keer! pasta met truffel, pizza met truffel, of gewoon simpel carpaccio met truffelmayo! Het liefst met extra truffel! Heerlijk! Daarom moest ik wel een keer pasta maken met truffel!
Ik heb deze spaghetti gemaakt met enkel truffel, rucola, parmezaanse kaas en wat knoflook, peper & zout. Super simpel. Maar echt een heerlijk resultaat! Precies zoals in Italië, waar ze met zo min mogelijk ingrediënten iets fantastisch op tafel zetten! Krijg nu al gelijk weer zin om naar Italië te gaan! #jammie
Wil je nog meer genieten van heerlijke pasta’s?
Probeer dan eens deze deze pasta carbonara! Heerlijk simpel, maar zo onwijs lekker. En zin om even uit te pakken? Dan moet je deze cannelloni met spinazie & ricotta eens proberen! Vega, maar super leuk om te maken met verse lasagnebladen! En zin in een pasta met worstjes? Dan moet je deze pasta met romige tomatensaus en braadworstjes eens proberen!
Spaghetti met truffel, rucola & parmezaanse kaas
Ingredients
- 180 g spaghetti
- 2-4 teentjes knoflook
- 3 scheuten (truffel)olijfolie
- 1 tl truffelpasta
- 1 flinke hand parmezaanse kaas (± 40 g)
- 2 handjes rucola
- peper en zout
Instructions
Kook de spaghetti als op de verpakking aangegeven is gaar.
Pers de teentjes knoflook en fruit deze in een klein scheutje olijfolie 1 minuut.
Voeg vervolgens de gekookte spaghetti toe en roer goed door elkaar Voeg de 3 scheuten (truffel)olijfolie en 1 tl truffelpasta toe en roer goed door elkaar. Houd je nou echt van truffel, voeg dan gerust wat meer toe.
Breng op smaak met flink wat peper en een beetje zout.
Meng de rucola en de helft van de parmezaanse kaas er doorheen en serveer direct.
Serveer met de overgebleven parmezaanse kaas boven op de pasta.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments