Speculoos tiramisu met sinaasappel

Speculoos tiramisu met sinaasappel
Ingredients
- 220 g Speculoos met stukjes amandel van Céréal (2 doosjes)
- 60 ml espresso
- optioneel: 30 ml Cointreau
- 1 sinaasappel
- 250 g mascarpone
- 200 g slagroom
- 1 tl vanille-extract
- 70 g fijne kristalsuiker
Instructions
Rasp als eerste de hele sinaasappel en doe dit apart in een bakje.
Pers vervolgens een halve sinaasappel. Voeg het sinaasappelsap samen met de 60 ml espresso in een schaaltje waar je zometeen de koekjes in kunt dippen. Voeg eventueel de Cointreau toe en meng goed door elkaar. Laat het mengsel afkoelen.
Klop nu de slagroom samen met de suiker lobbig. Voeg daarna de mascarpone, het vanille-extract en de sinaasappelrasp toe en mix tot een mooi stevig geheel.
Bouw nu de tiramisu op. Doop hiervoor de Speculoos met stukjes amandel één voor één 10 seconden in het koffiemengsel. Leg een laag van deze koekjes op de bodem van de schaal en verdeel vervolgens over elk koekje nog 1 theelepel van het espressomengsel. Verdeel daarna de helft van het mascarponemengsel over de koekjes en strijk glad. Herhaal deze stap en zet de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast.
Vlak voor het serveren haal je de tiramisu uit de koeling en verkruimel je de overige Speculoos met stukjes amandel . Verdeel deze over de bovenkant van de tiramisu en serveer!
Notes
Extra nodig: ovenschaal van ca. 20x15 cm
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik leuk om te zien!
No Comments