Stockholms Bränneri Oak Gin

Stockholms Branneri Oak Gin
Stockholms Bränneri Oak Gin

Dit heerlijke pareltje komt zoals de naam het al zegt, uit Stockholm, Zweden. Stockholms Bränneri is gevestigd in een oude Jaguar-werkplaats op het eiland Södermalm in Stockholm, waar ze de ambachtelijke gin creëren, geïnspireerd op hun Scandinavische erfgoed.

Anna en Calle Wilkner, de eigenaren, zijn in 2015 in Vancouver het hele process begonnen. Daar hebben ze twee jaar lang lokale brouwerijen en distilleerderijen bezocht en hebben daar alles geleerd wat er te weten valt om een kwaliteit jenever te maken.

Inmiddels hebben ze al meerdere prijzen voor hun gin’s ontvangen. In 2018 ontving de Stockholms Bränneri Oak Gin zelfs een dubbele gouden medaille tijdens de San Francisco World Spirits Competition. Ook behaalde deze gin ook een hoge score van 80-85,9 op de 2018 International Wine & Spirit Competition.

Stockholms Branneri Oak Gin

Smaak & aroma

De Oak Gin heeft heerlijk subtiele sinaasappel- en pepertonen die een fantastische smaakcombinatie op leveren. En doordat de gin maarliefst 54 dagen rijpt op de houten bourbon vaten, krijgt het ook nog eens die heerlijke smaak van vanille-tonen & hout.

Als je de gin drinkt proef je een lichte rokerigheid in je gehemelte, wat deze gin echt heerlijk maakt. Ze noemen deze gin zelf ook wel een nippende gin, want hij kan het lekkerst puur gedronken worden.

Botanicals

De botanicals die aan deze gin zijn toegevoegd zijn: jeneverbes, koriander zaad, engelwortel, citroen & sinaasappel zeste, vlierbloesem, rozemarijn & staartpeper.

Stockholms Branneri Oak Gin

Combinaties

Het is eigenlijk uit den boze dat ik deze gin drink als gin-tonic, want zoals ik al eerder zei, is deze gin perfect om puur of on the rocks te drinken. Wat dan weer wel kan, is om een schijfje sinaasappel aan de gin toe te voegen!

Maar als je dan net als ik graag toch een gin-tonic drinkt, combineer hem dan met een Indian Tonic zoals die van bijvoorbeeld Fever-Tree. Heerlijk in combinatie met een schijfje sinaasappel, peper en/of rozemarijn!

Stockholms Bränneri Oak Gin

Wat vonden wij?

Het is niet voor niets dat deze gin wordt uitgelicht als één van onze favorieten! De gin heeft een beetje wat wegdenken van whiskey, door die heerlijk gerookte smaak. En daarom blinkt ook kwa smaak ook echt uit in onze verzameling.

Je proeft gewoon de liefde en passie die Anna & Calle in deze gin hebben gestopt. Er zit zoveel diepgang in. De smaken van sinaasappel, peper, vanille & hout komen allemaal samen. Perfect als je een avondje even wilt genieten!


Wil je meer gin inspiratie? Check dan deze pagina!

Heb jij nou ook gelijk zin in deze gin-tonic na het lezen van dit artikel? Tag mij via Instagram of Facebook! Dat vind ik echt super leuk om te zien! En heb jij nog meer leuke smaakcombinaties die je hiermee kunt maken? Laat het weten in de reacties! Dan voeg ik ze aan dit bericht toe! X
No Comments

Leave a Reply